Зам.-шефът на СДВР и началникът на Шесто РПУ подадоха оставки заради фиаското в TV7

11948
Зам.-шефът на СДВР и началникът на Шесто РПУ подадоха оставки заради фиаското в TV7

"Поради недостатъчно добра координация и планиране на полицейските действия от страна на заместник-директора на СДВР старши комисар Радослав Сотиров и началника на Шесто РУ комисар Иван Пепелджийски, вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова прие подадените от тях оставки", съобщават от пресцентъра на МВР.

Изземането на имуществото на TV7 се отлага със седмица

След мащабната акция за отнемане на имуществото на телевизия TV7 днес във връзка с дълговете й към КТБ, синдиците на банката решиха да ...

"По-рано днес министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова се запозна на място в офисите на ТV7 със ситуацията, възникнала около появата на полиция при оказване на съдействие по изпълнително дело. Тя се срещна с журналисти от медията и се запозна с хронологията на полицейската работа. При превишаване на права или прекомерност, ще има и последици - увери на място министър Бъчварова.

Веднага бе започната детайлна проверка на полицейските действия. "Смятам, че има превишени мерки, които са създали напрежение", коментира тя и изказа съжаление за това, което са преживели журналистите.
Проверката ще продължи до изясняване на всички детайли.

"Призовавам политиците да не спекулират със случая", коментира вътрешният министър и напомни, че всички са равни пред закона. Нашето желание е да защитим интересите на държавата, но, от друга страна, и правата на журналистите и гражданите, посочи министър Бъчварова", казва се още в съобщението на вътрешното министерство.

Припомянме, че днес частен съдебен изпълнител влезе в сградата на TV7 и започна да иззема имуществото на телевизията заради дълговете й към КТБ. Акцията бе съпроводена от изненадващо голям брой полицаи. Според журналисти от медията е имало намерение тя да бъде спряна.

Журналисти и граждани протестираха пред сградата на TV7

Журналисти и служители на TV 7 и News 7, както и граждани, се събраха на протест пред сградата на телевизиите, за да покажат своето н...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com