Токушев: Окупацията на Софийския университет е политически акт

34587
Токушев: Окупацията на Софийския университет е политически акт
Снимка: БГНЕС

Оценявам тази окупация като политически акт. Откакто съм председател на Конституционния съд, не съм работил под такъв натиск. Това заяви председателят на съда професор Димитър Токушев в позиция за блокадата на Софийския университет „Св. Климент Охридски”, предаде БНТ.

Припомняме, че през тази седмица, в сряда, 23 октомври, студенти блокираха зала 272 в СУ, където се водят лекции на Юридическия факултет. Точно в този ден лекция имаше Токушев, на когото студентите искаха да зададат въпроси защо КС взе такова решение за Делян Пеевски и на практика опази депутатския му статут. Когато видя какво се случва в залата, Токушев „се оттегли”.

Студентите: Страх ни е само, че дебелокожите в парламента няма да ни разберат

Единственото ни опасение е, че тези, към които е насочена инициативата, няма да я схванат, защото са дебелокожи. Това каза един от орга...

Междувремнно в Софийския университет тече ректорски съвет, на който трябва да се вземе решение относно окупацията. По-късно през деня се очаква официално съобщение от ръководството на СУ за окупацията.

Вчера, 25 октомври, ръководството на СУ одобри действията на студентите, като подчерта, че младите хора имат право да изразят позицията си. Ръководството обаче призна, че блокадата пречи на дейността на университета.

Днес в СУ бяха допуснати само студенти, които имат изпит за съдии. Лекции в сградата на СУ няма, специални студентски постове следят на входовете на университета кой иска да влезе.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com