Студентите: Страх ни е само, че дебелокожите в парламента няма да ни разберат

25167
Студентите: Страх ни е само, че дебелокожите в парламента няма да ни разберат
Снимка: NОрешарски

Единственото ни опасение е, че тези, към които е насочена инициативата, няма да я схванат, защото са дебелокожи. Това каза един от организаторите на безсрочната окупация на Софийския университет „Св. Климент Охридски”.

Вчера решихме да пуснем хора, които трябваше да минат изпит за съдии и изведнъж в залата влезе момиче, което изглеждаше като студент, но не бяхме сигурни, разказа Манол Гюешев, който е един от организаторите на протеста. Попитахме момичето дали идва за изпита за съдии и тя каза: „О, не, идвам да се присъединя” – и извади студентската си книжка.

Студентите затвориха СУ и поискаха оставката на парламента

Тотален бунт с искане за незабавна оставка на 42-рото Народно събрание - това поискаха протестиращите в Софийския университет "Св. Клим...

Според информация на Нова телевизия в СУ през тази нощ са останали 90 студенти. Има стройна организация да се пускат хора, които имат насрочени изпити.

От БГНЕС обаче съобщиха, че има кандидат-студенти, които са се събрали пред входа на СУ и искат да влязат за изпит, но не са допуснати.

Специални пожелания към студентите отправиха Тончо Токмакчиев и Христо Бойчев – човекът, който през 90-те години на миналия век заедно с Иван Кулеков се кандидатираха за президент и вицепрезидент повече като знак на протест срещу тогавашното политическо статукво. Те заявиха, че студентите не трябва да се отказват и да очакват по тях да бъдат изляти тонове помия – контраокупация, „разгневени и уплашени” родители да обясняват как сега децата им не могат да учат и прочие, натърти Христо Бойчев.

На въпрос на Люба Кулезич какво трябва да прави сега политическата опозиция, Бойчев и Токмакчиев каза, че по-добре да си кротува. Кулезич съобщи и че Николай Бареков е посрещнат като месия при обиколката си в провинцията, където представя новата си политическа платформа. "Не търсим ли нов бащица", попита тя. Токмакчиев отговори: "Да видя снимки от това "татово" посрещане, че и аз да се умиля".

Лица с фалшиви студентски книжки опитали да влязат в СУ

Вчера лица с фалшиви студентски книжки опитали да влязат в Софийския университет с цел да дискредитират протеста на студентите, окупира...

Припомняме, че решението да се затвори СУ и да се отменят всякакви учебни занаятия беше взето от студентите снощи. Те разпространиха и специална декларация. Отделно ръководството на Софийския университет подкрепи правото на младите хора да изразят позиция.

В 12:30 преподаватели от университета ще се съберат в двора, за да изразят подкрепата си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com