Съдия-изпълнител взема техниката на ТВ7*

9290
Съдия-изпълнител взема техниката на ТВ7*
Снимка: БГНЕС

Частен съдия-изпълнител е влязъл в сградата на ТВ7 на бул. "Цар Борис III" в София, при 6-то РПУ, за да изнесе техниката на телевизията, което на практика ще доведе до спирането на нейното излъчване, предаде БГНЕС.

Пред телевизията има наемни работници, които са пристигнали, за да изнесат телевизионната апаратура. Извършва се обиск и опис на техниката като целта е тя да бъде иззета, което ще доведе до спирането на излъчването на една от четирите национални телевизии. В момента служителите на телевизията нямат достъп до архивното помещение на медията.

Според информацията представители на Корпоративна търговска банка (КТБ), 6-то РПУ и спецчасти описват техниката и съоръженията на медията. Журналист на сутрешния блок на ТВ7 каза, че се правят опити да бъде откачен сървъра на телевизията.

Обискът се извършва на основание на съдебен спор. Квесторите на КТБ са поискали от СГС да бъде иззето имуществото на ТВ7, но СГС се произнася, че това е национална медия и не може да бъде конфискувано имущество. Преди дни вече синдиците на КТБ обжалват решението на СГС и правното основание за днешната акция в медията е периодът именно на това обжалване.

В момента по ТВ7 се излъчва директно и влизането на частния съдебен изпълнител, който е придружен от полицаи. В опит да бъде спряна акцията, служители на телевизията направиха жива верига. Чу се и изявление: "Нали се сещате, че ще сме новина в цял свят".

Междувременно ТВ7 съобщи, че в Камарата на частните съдебни изпълнители нямало регистриран изпълнител с името Кристина Димитрова. Точно това е изпълнителят, влязал сега в ТВ7.

Предистория

Припомняме, че заради претенции на Николай Бареков и неговата "Ноу фрейм медия България" ЕАД към телевизията за неизплатени суми беше назначен синдик. Служители на компанията дори пуснаха официално писмо в края на септември, с което изброяват за кои продукции на "Ноу фрейм медия България" ЕАД ТВ7 дължи пари. А самият Бареков обяви, че от телевизията му дължат 5 млн. лева.

"Ноу фрейм медия България" ЕАД е различна фирма от "Ноу фрейм медия България" ЕООД. Втората е собственост на Емил Кошлуков. Точно там участие имаше Александър Сталийски, който беше сочен от мнозина за Сив кардинал по време на първото правителство на Бойко Борисов.

Освен Бареков, банкерът Цветан Василев също има претенции към ТВ7 и News7. Дружеството „Технологичен център – институт по микроелектроника” АД (ТЦ ИМЕ), което беше посочено от БНБ като част от схемата за източване на КТБ и е считано за един от основните стълбове в империята на Василев, подаде иск да бъде обявен в несъстоятелност собственикът на ТВ7 и News7 „Краун Медиа” ЕАД. Това стана в началото на ноември миналата година. Причината - невърнат заем от 290 млн. лева.

* Информацията е актуализирана

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com