Полицията отново спря студентите, не им позволи блокада на Орлов мост

23277
Полицията отново спря студентите, не им позволи блокада на Орлов мост
Снимка: actualno.com

Продължават проблемите между студенти и полиция на днешния протест-шествие. След като по-рано през деня полицията не позволи на шествието да мине по ул. „Оборище”, за да стигне до сградата на Народното събрание, сега не беше разрешено да бъде направена блокада на „Орлов мост”, предаде Агенция "Фокус".

Около 500 души опитаха да спрат движението на булевардите „Цар Освободител” и „Васил Левски”, но силите на реда ги спряха с полицейски кордон. Кръстовището пред Ректората обаче остава блокирано и сега – както през целия ден.

Медицинският университет гласува против окупация

Студентите от Медицинския университет (МУ) в София няма да окупират учебното заведение. Това показват резултатите от референдума, койт...

След като полицията на няколко пъти през деня не позволи блокади, студентите бързо възприеха нова тактика – те направиха групи, които в кръг пресичаха непрекъснато пешеходните пътеки както при „Орлов мост”, така и пред Ректората.

В Пловдив около 1500 души взеха участие в протеста срещу кабинета на Пламен Орешарски и настоящото Народно събрание. В час пик участниците в протестното шествие блокираха два възлови булеварда в града: „Цар Борис III Освободител” и „6-ти септември”. На кръстовището на булевардите, те се спряха и изпяха химна, след което се насочиха към пл. „Съединение”. През цялото време те скандират „окупация”, „Ние сме студентите - нас не ние страх”. Накрая те се насочиха към паметника на площад „Съединение”, носейки български знамена. Шествието приключи пред сградата на Пловдивския университет.

Днес се проведе и контрапротест пред „Александър Невски”. Той беше съставен главно от дошли организирано от провинцията демонстранти. Те задодоха въпроси към студентите – кои са моралните лица, които искате да дойдат? Репортаж от zaPernik показа как общинари биват организирани от БСП за контрапротест.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com