Полицията спря за кратко студентите преди да стигнат до парламента

30120
Снимки: actualno.com

Полицията не пропусна шествието на студенти и преподаватели, което тръгна от Софийския университет "Св. Климент Охридски", да премине по ул. "Оборище" и да достигне до парламента, предаде БТА.

Пред журналистите Борислав Муеров - заместник-директор на отдела "Охранителна полиция" на СДВР, обясни, че от общината няма заявен маршрут на студентското шествие и затова полицаите го насочват по бул. "Васил Левски", ул. "Московска" и бул. "Г. С. Раковски".

Събудете се, призоваха университетските преподаватели

Както вече беше обявено, в 11:00 часа започна шествието на "Ранобудните студенти", с което се отбелязва както десетия ден от студентска...

Муеров добави, че в общината има заявена проява около
храм-паметника "Александър Невски". В момента там има
митинг на контрапротестиращите, като повечето от тях дойдоха организирано, с рейсове, от провинцията. Шествието на студентите и преподавателите сега е до паметника на Васил Левски и ул. "Московска".

Студентите обаче не се впечатлиха и заобиколиха, минавайки покрай Военния клуб и сградата на НАТФИЗ, като накрая стигнаха до сградата на парламента. Протестиращите студенти сложиха бели превръзки на очите си, а след това ги махнаха, показвайки по този начин, че народът се е пробудил. Младежите разпънаха плакатите си зад полицейските заграждения на Народното събрание. След това протестиращите се хванаха за ръце, за да оградят сградата на Народното събрание.

На паметника на „Цар Освободител” пред Народното събрание, протестиращите разпънаха транспарант с надпис: „Кой предложи Пеевски”. Един от участниците в протеста минава и ругае всеки един от полицаите. Друг протестиращ показа личната си карта към полицаите с думите: „Ето ми личната карта. Арестувайте ме”, информира Агенция "Фокус".

В отсечката между площад "Македония" и Руски паметник вече има паркиран само един рейс, който е пазарджишка регистрация.

Студенти в Кърджали се обявиха против окупациите

Група студенти във филиала на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" в Кърджали излязоха тази сутрин на протест срещу окупациит...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com