Побой на Орлов мост, демонстранти и полиция се сбиха зверски (18+)

43289
Напрежението ескалира, центърът на София се превърна в бойно поле

Ситуацията на Орлов мост ескалира – протестиращите хвърлят коктейли „Молотов”, димки, бомбички и бутилки и всякакви предмети по полицията.

Първоначално силите на реда отстъпиха и не отвърнаха на провокацията, но след това се групираха и атакуваха развилнялата се тълпа. Протестиращите бяха разпръснати, а някои от тях останаха да лежат на улицата с окървавени глави. Някои от демонстрантите бяха задържани.

Протестиращи родители: Политиката на правителството унищожава семейството

"Цялата политика на правителството към семейството е с цел неговото унищожаване", това казаха родители по време на мирна демонстрация п...

Канал 3 показа кадри от атаката, както и едно момче, което е жестоко ударено с палка в слепоочието. Провокацията обаче дойде от тълпата, а полицията отстъпи доста място, преди да атакува. Истина е и обаче, че пострадаха и много невинни граждани - имаше заснети окървавени възрастни хора и жени, които показваха празните си ръце и чанти, в които няма оръжие.

Пред Канал 3 доста хора се оплакват от полицейски произвол и от това, че са бити с палки. По паважа на „Цариградско шосе” има счупени палки.

Администраторите на протестите се разграничиха от Пеловска

Всички администратори на протеста срещу високите цени на енергетиката се разграничиха във Фейсбук от изявлението на Даниела Пеловска в ...

В момента ситуацията е по-спокойна, има затишие. Гневни хора коментират думите на Бойко Борисов, че в неделя "отишъл да си играе футбол". "Аз сега съм на работа и ти си на работа - къде е Борисов, колко хора ще пребиеш? Станишев и той се крие, знаеше да говори. Комунистите са виновни, ами ти какво направи, Бойко", говорят хората пред Канал 3.

"Геноцид, пълен геноцид", казва възрастен мъж. "Европа не може да ни помогне, ще има само порицания", добави той.

"По кой закон българинът мизерства, по кой закон живее в потресаваща бедност? Ако протестът е нерегламентиран, защо не каже правителството по кой закон ние мизерстваме? Българинът е работлив, но трябва да му се дадем възможност, а не да се подтиска и ограбва", изплака мъката си излязла на улицата отчаяна възрастна българка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com