Планът за обсадата на Евксиноград - готов

24084
Планът за обсадата на Евксиноград - готов

"Подводният десант е осигурен, теренът е разучен, водолазите участват" - това са посланията от групата "Да блокираме Евксиноград" във Фейсбук в последната подготовка преди щурма. И звучат почти като командите по време на натовско учение на военноморските сили. Датата и часът са известни - 5 август от 19 ч. пред главния вход на правителствената резиденция край Варна и на плажа в местността Траката. Призивите са за окупация по суша и море в деня, в който започва почивката на депутатите във ВИП базата. Групата е набъбнала на над 500, в другата - "Варна може да защити Морската градина", са поканени над 1600 да участват в мирната окупация, предаде Стандарт нюз.

"В София протестиращите откриха своя плажен сезон на жълтите павета. Варненци можем да закрием плажния сезон на депутатите и на депутатството им. Време е и варненци, както при февруарските събития, да покажем, че няма да позволим на нагли, некомпетентни и лъжливи политици да ни се подиграват" - това са само част от гневните коментари в социалната мрежа. А предложенията - дори с лодки и дюшеци по море да се окупира плажа на властта, продължават да се увеличават.

50-ти ден: ДАНСwithme не успя да спре депутатите да излязат в почивка

Заканата за блокада на парламента и недопускане на депутатите в отпуска си остана само закана. Това е констатацията от юбилейния 50-ти ...

Групата "Едно море - един приморски парк" лансира идеята Варна да осъмне в понеделник с билбордове "Оставка" на входа си и така да посрещне депутатите летовници.

Правителствената резиденция "Евксиноград" вече е затворена за простосмъртни, които имаха право с резервации да почиват до края на юли. Охраната на НСО вероятно ще се удвои покрай задаващото се покачване на напрежението. Гардовете не само не пускат птичка да прехвръкне през централния вход, но зорко наблюдават с катер цялото крайбрежие и морето край правителствената база.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com