Октай Енимехмедов поиска орден "Стара планина"

20127
Октай Енимехмедов поиска орден "Стара планина"
Снимка: БГНЕС

Две години след като прокуратурата настояваше Октай Енимехмедов да бъде осъден за опит за убийство на Ахмед Доган, днес държавното обвинение се отказа от тази теза и поиска от Върховния съд единствено младежът да бъде осъден по по-леките обвинения, предаде Дарик.

Октай Енимехмедов заяви в съдебната зала, че иска да му бъде даден орден „Стара планина” и призова съда да разпита всички българи в чужбина, които са научили за постъпката му.

От ДПС: Атентатът срещу Доган е опит за убийство

Прокуратурата твърди, че не са събрани достатъчно доказателства. Нашата оценка е ясна. Ние сме я изразявали своевременно с всички аргум...

Пред журналисти Енимехмедов коментира още, че трябва да бъде приет закон за задължителното гласуване.

През август 2014 г. Октай Енимехмедов се кандидатира за депутат от Бургас. Кандидатурата за народен представител на Енимехмедов бе издигната от Инициативен комитет, в който участваше и брат му Метин Енимехмедов.

Припомняме, че на VIII-ата Национална конференция на ДПС на 19 януари 2013 г. 25-годишният Октай Енимехмедов излезе на подиума с пистолет в ръцете си, докато Доган говореше за постмодернизма и го насочи в главата на лидерът на Движението.

Пистолетът обаче засече, а Доган изблъска ръката на младия мъж. В следващия момент симпатизанти и делегати на ДПС, около 20 души се нахвърлиха срещу нападателя. На 13 март 2013 г. Софийска районна прокуратура образува досъдебно производство срещу неизвестен извършител за побоя над Октай Енимехмедов.

Прокуратурата се отказа от обвинението за опит за убийство на Доган

Прокуратурата се отказа от обвинението за опит за убийство на Ахмед Доган, предаде „Фокус”. В съдебна зала прокурорът по д...

Октай Енимехмедов беше задържан от полицията и разпитван часове наред. В началото му бе повдигнато обвинение в закана за убийство и хулиганство, което се отличава с особена дързост. Голяма част от времето след задържането му, Октай Енимехмедов прекара в ареста. След това мярката му за неотклонение беше изменена в домашен арест.

Ако Върховният съд потвърди наложената му присъда от три години и половина, този период ще бъде приспаднат от наказанието.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com