Йовчев: Протестът ДАНСwithme е основан на лъжа, да се биеш с полицията ли е новият морал?

29335
Йовчев: Протестът ДАНСwithme е основан на лъжа, да се биеш с полицията ли е новият морал?
Снимка: БГНЕС

През последните месеци хората бяха подтиквани да излязат на улицата „в името на една лъжа”. Това заяви в сутрешния блок на bTV министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев.

Нормално ли е да се изкарват хората на улицата, да се предизвикват за сблъсък с полицията – това ли е новият морал, попита министърът. Той каза още, че за „изпълнение” като това с намазаната с червена боя униформа на полицай в Западна Европа ще има сериозни последствия.

ГЕРБ: Йовчев премина от опорни точки към груба партийна пропаганда

"Вчерашните изявления на вицепремиера Йовчев са не просто неаргументирани своеволия спрямо системата на МВР като цяло, но и обида за ...

Много нелегални имигранти са излезли на външни адреси и сега се коригират данните, тъй като дотук е ясно, че в течение на последните месеци има много случаи на декларирали външен адрес имигранти, които не се намират там, призна Йовчев.

Той подчерта, че нещата постепенно се нормализират, но тепърва продължава работата по систематизиране на данните. Затова и сигналите към МВР се завеждат по установения ред – писмено или устно. На въпрос на Генка Шекерова, че bTV са подали сигнал за апартамент, в който има натъпкани много имигранти и че МВР не е обърнало внимание, Йовчев каза, че „проверките от силите за сигурност не са предназначени за камери”.

Проверките по отношение на усвояването на средствата за бежанците, отпуснати от ЕС, продължават. През предишния период са усвоени само 50% от средствата и затова сега е предвидено да получаваме по-малко помощ, каза Йовчев. Той обаче подчерта, че на последния Европейски съвет по вътрешните работи 11-12 страни-членки са ни подкрепили да получим повече средства – защото сега става въпрос за по-малко от 10 млн. евро.

Факт е, че условията за работа по границата с Турция са много тежки, каза още Йовчев. Той призна, че полицаите там трябва да стоят на браздата, за да връщат нелегалните имигранти. Защото щом веднъж стъпят на наша територия дори да бъдат задържани, България не може да ги върне в Турция, тъй като още няма подписано споразумение за реадмисия между ЕС и Турция. Затова и палатките за полицаите по границата се ползват „само за малко стопляне”.

Йовчев: Структури на МВР са използвани като ударни групи на Цветанов

Заварихме едно неефективно МВР с лоша кондиция и дезинтегрирана система – липса на всякакви връзки между отделните звена. Това ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com