ГЕРБ напусна дебата за бюджета, иска от Йовчев да обясни за сблъсъка при "Александър Невски"

25269
Снимки: БГНЕС

Парламентарната група на ГЕРБ излезе извън пленарна зала по време на дебата за държавния бюджет за следващата година. Причината – сблъсъците между студенти и полиция пред храм-паметника „Александър Невски”.

Решението на ГЕРБ беше обявено от бившия министър по еврофондовете и сегашен депутат Томислав Дончев. Той каза в пленарна зала, че „в момента бият децата на България”.

ГЕРБ ще бойкотира заседанието на НС във вторник

ГЕРБ няма да се регистрира във вторник в началото на заседанието, защото първа точка е избирането на нов зам.-шеф на НС от квотата н...

От ГЕРБ искат вътрешния министър Цветлин Йовчев да дойде незабавно в парламента и да обясни защо се стига до сблъсъци между полиция и протестиращи студенти.

В момента има и въпроси към полицаите къде са им значките. Студенти успяха да накарат камерата на Канал 3 да заснеме полицай, който няма значка. Той веднага беше прикрит от свои колеги, екипирани с щитове, палки и шлемове.

Ако някой полицай ме пребие, аз как ще знам кой е, да го идентифицирам и да подам жалба”, попита гневен студент.

Междувременно полицаите направиха проверка за лични карти на протестиращи. Сред проверените беше и Станислав Въчин, уволненият студент-богослов от "Александър Невски", който в Деня на народните будители развя българското знаме от катедралата и би камбаната по време на студентското шествие.

Решение за бъдещето на окупацията на СУ ще бъде взето тази вечер

След сряда, 13 ноември, окупацията на Софийския университет вероятно няма да остане в положение „пълна блокада”, но няма и ...

Стана ясно и че има пострадал в сблъсъка - момче е било ударено от полицаи в окото. Веждата му е разкървавена, има аркада. Човек, който се представи като преподавател от СУ, заяви, че някои от полицаите са се отнесли крайно брутално към протестиращите.

В момента ситуацията около „Александър Невски” е по-спокойна, няма бутане и сблъсъци между полицаи и протестиращи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com