Сблъсък между полиция и студенти при "Александър Невски"

36290
Снимки: БГНЕС

Сблъсък  между полиция и протестиращи студенти пред храм-паметника „Александър Невски”. Това стана факт след като протестиращите взеха решение да организират блокада на 15 възлови точки в София, една от които е точно „Александър Невски”. Блокадата трябваше да стане факт, ако има достатъчно хора за осъществяването ѝ. Идеята за окупация на няколко пункта около парламента е, за да не се позволи на депутатите да напуснат сградата на Народното събрание.

В опит за ефективна блокада протестиращите дори докараха пейки, с които да изградят препятствия пред изхода на НС откъм „Александър Невски”.

Решение за бъдещето на окупацията на СУ ще бъде взето тази вечер

След сряда, 13 ноември, окупацията на Софийския университет вероятно няма да остане в положение „пълна блокада”, но няма и ...

Пред камерата на Канал 3 момиче се оплака, че е било ударено от полицай, след като е опитало да заснеме как силите на реда разчистват пространството около храм-паметника, за да може да има свободен достъп до Народното събрание. Имаше сериозно бутане между протестиращи и полиция. Един от протестиращите поиска оставката на вътрешния министър Цветлин Йовчев, който е на посещение в Израел, като заяви, че има видеозапис как полицията използва прекомерна сила.

Полицията дори извлече няколко души, които лягаха пред полицейските коли, за да отвори място.

Протестиращите все още не са се отказали от идеята да не позволят на народните представители да напуснат сградата на НС.

По-рано днес, когато студентите тръгваха на протест към парламента, екип на телевизия „Алфа” опита да заснеме събитието, но беше изгонен.

Епископ Тихон: Уволних Станислав Въчин, защото би камбаната на "Александър Невски" без разрешение

Станислав Въчин няма правото да бие камбаната на храм-паметника „Александър Невски”. Аз, който съм председател на настоятел...

В момента е затворено движението по ул. „Оборище” между ул. „Г.С.Раковски” и бул. „Васил Левски” и ул. "11-ти август”, както и по бул. „Цар Освободител” между бул. „Васил Левски” и ул. „Г.С.Раковски”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com