Ген. Киров: Процесът срещу мен е поръчка на Цветанов

5010
Ген. Киров: Процесът срещу мен е поръчка на Цветанов
Снимка: БГНЕС

Не ми е леко, но нито съм изненадан, нито шокиран. За мен това дело е политическо от самия му зародиш. Това заяви пред бившият шеф на Националната разузнавателна служба (НРС) ген. Кирчо Киров пред "24 часа".

По-рано днес той бе осъден на 10 години затвор и отнемане на половината имущество по обвинение за присвояване на близо 5 млн лева.

Бившият шеф на разузнаването бе осъден на 10 години затвор

Бившият началник на Националната разузнавателна служба ген. Кирчо Киров бе осъден на 10 години затвор и конфискация на половината му им...

Пред БТВ пък генералът заяви, че процесът срещу него е политическа поръчка от Цветан Цветанов и че разполага с доказателства, че върху съдията е оказван натиск от Президентството.

За присъдата си Киров каза, че дори се радва, защото е имал сериозни опасения да се притеснява за живота си, продължава да се страхува и за семейството си.

"Естествено е, че ще обжалвам, това е нормално, има още 2 инстанции. Аз се отнасям с уважение и респект към съдебната система и хората, които работят в нея. Вярвам, че в крайна сметка справедливостта ще възтържествува", каза ген. Киров. Той уточни, че се гордее с 40-годишната си кариера на разузнавач. В съда не се признава за виновен. Според Киров по делото му е имало натиск от хора, близки до президентската институция.

"Аз съм информиран човек и разполагам със свои източници", каза ген Киров, но не посочи имена.

Борисов: Цветан Василев дойде да ми се извини, и в момента спасяваме банки

Банкерът Цветан Василев отишъл да се извини на лидера на Бойко Борисов, а не са си говорили относно бъдещето на КТБ. Това заяви самият ...

"Това, което става, отговаря на "актуалната потребност" на днешния ден - да бъде осъдената знакова фигура в България", допълни Киров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com