Д-р Вранич: Bioptron помага и при лечението на ракови заболявания

27787
Д-р Вранич: Bioptron помага и при лечението на ракови заболявания

Д-р Саня Вранич е специализирала ортопедична и неврологична рехабилитация, както и физиотерапия и здравен мениджмънт в Белград и Лондон. Тя е Интернационален Бранд Директор Медикал на Zepter International, а от 8 години е и Медицински директор на Bioptron AG. Вече 15 години се занимава с научна и практическа дейност в областта на приложението на светлинната терапия Bioptron за лечение на широк диапазон от медицински показания.

Какво представлява лечението чрез светлина?

Началото на съвременното лечение със светлина (фототерапия) се поставя през 1893 г. от датския лекар Нилс Риберг Финсен, който разработва един от първите уреди, способни да произвеждат технически синтезирана „слънчева светлина”. Той постига забележителни терапевтични резултати при лечението на кожна туберколоза, с което бележи началото на съвременната светлинна терапия, като отделен сектор в класическата медицина. През 1903 г. е удостоен с  Нобелова награда за медицина за това свое откритие. По този начин фототерапията се превръща в алтернатива на широко популярната през вековете дотогава хелиотерапия.

Кога е създаден Bioptron?

В началото на 80-те години на XX-ти век екип от специалисти откриват значението на поляризираната полихроматична светлина и разработват светлинен източник, който е базиран на лазерната технология, но работи с почти целия спектър от видимата светлина и част от инфрачервената светлина. Компанията Bioptron AG разработва първия светлинен уред и го представя пред света преди 25 години. От 1988 г. тя инвестира в допълнителни изследвания  и в разработване на нови продукти за постигане на оптимална ефективност в лечението със светлинната терапия. Компанията си поставя за цел да предостави на хората един нов, неинвазивен метод за лечение чрез светлина, който може да бъде прилаган както като монотерапия, така и в комбинация с други методи на лечение. В днешно време Bioptron AG е един от водещите производители на уреди за светлинна терапия в света.

От 1996 г. Bioptron AG стана част от мултинационалната компания Zepter International, в качеството й на ексклузивен производител и дистрибутор на светлинната терапия Bioptron.

Какво представлява светлинната терапия Bioptron?

Уредите за светлинна терапия  Bioptron  се използват успешно от  специалисти в клиники, болници, спа и спортни центрове, но благодарение на лесния им начин на действие и практичен дизайн, те са идеални за употреба и в домашни условия. Светлинната терапия може да се прилага в много области на медицината като: хирургия, травматология, дерматология, рехабилитация, ревматология, физиотерапия, спортна медицина, гериатрия, педиатрия и др. Основни медицински индикации са: лечение на рани, облекчаване на болка, дерматологични нарушения и кожни проблеми, педиатрични заболявания и болести при новородени. Освен това терапията намира добър отзвук при третиране на сезонни афективни разстройства с типични симптоми на депресия през зимата, като синдром на хроничната умора, лесно променящо се настроение и по-слаба мотивация.

Използва се за превенция, терапия и рехабилитация. Приложима е във всички възрастови групи.

Светлината Bioptron привлича вниманието на специалисти по целия свят. Професионалисти от различни области на  медицината провеждат клинични изследвания и техните резултати се явяват научна основа за светлинната терапия. Резултатите могат да се  открият в медицинските база данни, например публикувани в медицински специализирани списания.

На какво се основава действието на Bioptron?

Светлината Bioptron притежава биостимулативни ефекти. Когато се прилага върху кожата, тя стимулира чувствителните на светлина вътрешноклетъчни структури и биомолекули. Това дава началото на верига от клетъчни реакции и ускорява така наречените второстепенни реакции, които не се ограничават само до участък на третираната кожа, а включват целия организъм.

Светлината може да помогне като: подобрява микроциркулацията, хармонизира метаболитните процеси, подсилва имунната система, стимулира регенеративните и обновителни процеси в целия организъм, ускорява процеса на лечение на рани, облекчава болката или намалява нейната интензивност.

Какво може да се лекува с него?

Светлината Bioptron допълва класическите методи на лечение и се прилага при лечение на рани след контузии, изгаряния, постоперативни рани, декубитални рани, язви по краката и други. Облекчава болката и мускулното напрежение при травматични състояния в спортната медицина – контузии, разкъсвания на лигаменти и мускули, тендинити, тенис лакът, размествания, навяхвания, изкълчвания, износвания, натъртвания и др., подобрява храненето на тъканите, намалява отоците, увеличава диапазона на активните и пасивните движения на ставите, ограничава степента на възпалителните процеси. Светлинната терапия е показала отлични резултати при подобряване качеството на живот на пациенти с ревматоиден артрит, остеоартрит, артрози и др. Във физиотерапията – при болки в кръста, болка в работо и врата, синдром на карпалния тунел, белези, мускулноскелетни наранявания. При кожни заболявания – акне, екзема, псориазис, инфекции на кожата, причинени от вируси и бактерии, заболявания на устната кухина. При децата – кожни проблеми, инфекции на горните дихателни пътища, мускулноскелетни заболявания, заболявания на нерваната система и други. При особено деликатните пациенти – новородените, терапията е полезна в случаите на възпаление на вените (след инжекции, вливания, взимане на кръвни проби), при язви от залежаване, при травматични наранявания, кожни обриви, особено при инфекции, причинени от пелените и др.

Накратко светлината Bioptron е като 100 лечебни средства в едно.

Една лечебна сесия продължава от 4 до 10 минути веднъж или два пъти на ден. За да постигнете оптимален лечебен ефект, е необходимо уредът да се постави под прав ъгъл и на разстояние 10 см от кожата. Продължителността на лечението със светлинната терапия зависи от вида и сложността на заболяването, възрастта на пациента, наличието на други нарушения, нивото на имунитет и др.

Лечението с него е лесно, препоръчва се от лекарите и е удобно за употреба в домашни условия.

Помага ли Bioptron при лечението на ракови заболявания?

Както споменах, благодарение на провеждани клинични изследвания и отчетените резултати, се установи, че светлинната терапия може да бъде използвана успешно и безопасно при лечението на ракови заболявания, най-вече при рак на гърдата и при рак на простатата. Лечението със светлина има антитуморен ефект и се отразява изключително благоприятно при тези тежки заболявания. Стимулира имунната система, облекчава болката и помага на самия пациент да ускори и подобри процеса на лечение, както и увеличава възможността за по-скорошно оздравяване.

Съвети за коледната трапеза от Zepter

 Коледните празници ни пренасят в реалност, в която доста неща са възможни. Какво обаче бихме могли да направим, за да изглежда до...

Какви изследвания са направени, за да се стигне до това откритие?

Zepter International инвестира големи средства за провеждането на изследвания в областта на имунологията. Сътрудничим си с водещи клиники по имунология и се консултираме с доказани професионалисти в тази сфера от Русия и Великобритания. По този начин сертифицирахме Bioptron като безопасна съпътсваща терапия в лечението на този род заболявания.

Може ли Bioptron  да се превърне от алтернативен метод за лечение в традиционен такъв?

Светлинната терапия Bioptron не е алтернативна форма на лечение. За последните 25 години тя се доказа и беше сертифицирана като монотерапия или съпътстваща терапия в лечението на различен вид заболявания. В Швейцария, например, лечението със светлинната терапия и конкретно Bioptron, е прието като водещо средство за лечение при леки форми на депресия и се поема от държавата. Терапията присъства като стандартна процедура в много клиники и болнични заведения и се прилага за професионално лечение при остри и хронични форми на множество заболявания.

Разкажете ни за случай, в който Bioptron е помогнал на човек и по какъв начин?

Продуктите на Zepter International променят и подобряват живота на хората, затова не може да се разкаже само една история. През изминалите 25 години на развитие, в ежедневната практика на приложение на светлинната терапия,  сме срещнали стотици значителни и показателни примери, които могат да бъдат дадени. Най-малкото, което можем да кажем е, че хората се чувстват по-добре дори само след една терапия с Bioptron.  

„Живеем в „умни” времена: умни са не само телефоните, но и съдовете за готвене”

- Как българският потребител приема вашите продукти? Правилното хранене зависи не само от това каква храна консумираме, а и от това ка...

Има ли странични ефекти?

Светлинната терапия, поради самото си естество на действие, няма и не може да има странични неблагоприятни ефекти. Може да бъде прилагана при всички хора, всички възрастови групи, от новородени до възрастни хора, по съответната схема за терапия, като средство за профилактика или за лечение. Може да се използва и при хора с импланти и пейсмейкъри. 

Кога да очакваме най-новия модел Bioptron на българския пазар?

Bioptron е патентована технология, която се предлага в три различни дизайна, в зависимост от потребностите на ползващите го. Това са три различни уреда – Bioptron 1, Bioptron 2 и MedAll. Всички те са с идентични характеристики на генерираните светлинни вълни, но с различен дизайн и размер на светлинния филтър. Най-новата модификация на уреда - MedAll вече е на българския пазар и смятаме, че българските потребители със сигурност ще оценят новите му иновативни характеристики и подобрения по отношение на дизайн и удобство при приложение..

Каква е била първоначалната идея при създаването на Bioptron?

Първите „смарт” съдове за готвене вече и у нас

Първите smart уреди за готвене в света вече се предлагат и на българския пазар. Те са на Zepter International. Разработката им отнема н...

Основното предназначение на уредите Bioptron е да служат като леснодостъпно, ефективно и природосъобразно средство за профилактика и лечение на редица заболявания. Впоследствие уредът започна да се прилага и в областта на козметиката, като терапия за красота, за успокояване на раздразнена и третирана кожа, особено след провеждане на различни козметични, разкрасяващи процедури, както и след интервенции в пластичната хирургия . „Здравата кожа е красивата кожа“.

Къде продуктът се възприема най-добре?

Здравето и безопасното, ефективно лечение се приема добре по целия свят. Светлинната терапия се използва много успешно в над 50 страни по света. С нея работят в държавни болнични заведения, частни клиники, а пациентите могат да я използват и в дома си.

Представяме ви най-новия уред за светлинна терапия  Bioptron MedAll

Уредът за светлинна терапия MedAll  притежава следните основни характеристики и нововъведения:

  1. Иновативен LCD дисплей за настройване и отчитане продължителността на лечебната сесия;
  2. По-голям диаметър на филтъра – 5 см, в сравнение с предишния диаметър 4 см;
  3. Този 1 см увеличение на филтъра води до 65 % увеличение на площта за третиране;
  4. Увеличаването на третираната площ води до по-бързо покриване на по-големи участъци от тялото, с което се спестява време на пациента;
  5. Отстраняем  електрически кабел;
  6. Ергономичен захват – с което се гарантира удобство на пациента по време на терапиите;
  7. Технологично подобрени вентилационна система и функционални характеристики на вентилационните отвори;
  8. Предпазна кутия, с която уредът може да се пренася безопасно и удобно и използва навсякъде и по-всяко време;
  9. Комплект от 7 цветни филтъра, специално произведени за уреда MedAll,  за провеждане на лечебни терапевтични сесии със светлинна цветотерапия;
  10. Уредът е клинично тестван и отговаря на 63 приложими норми и стандарти за медицинско оборудване;
  11. По време на сертификационния  процес за медицинско оборудване  е  успешно преминат и заверен  списък от 841 изисквания, абсолютно задължителни за категоризацията на уреда като медицински и за покриването на всички норми и регулативни стандарти на нотификационни и сертифициращи институции.
  12. 211 страници е обемът на заверения списък с изисквания и регулативни стандарти, на които уредът отговаря.
  13. 48 части са специално проектирани и създадени по поръчка, в съответствие със спецификацията и дизайна на уреда MedAll  BIOPTRON.

Освен на Директива 93/42/EEC на Европейския съюз за медицинско оборудване, уредът MedAll BIOPTRON, както и останалите уреди за светлинна терапия  BIOPTRON отговарят и на следните регулативни международни директиви и стандарти:  FDA (USA), TGA (AU), HC (CU);

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество