Близките разказват ужасяващата история за смъртта на българина в Париж

10603
Близките разказват ужасяващата история за смъртта на българина в Париж

Един българин е загинал при атентатите в Париж през изминалата нощ. Това потвърдиха от пресцентърa на МВнР пред "Фокус". Българинът Себастиан Проази е бил с двойно гражданство-българско и френско.

Както Actualno.com по-рано съобщи, той е загинал при атаката над едно от кафенетата във френската столица.

Има загинал български гражданин при атентатите в Париж

Български гражданин е загинал в Париж, съобщиха пред "Стандарт" от опечаленото семейство. Става въпрос за Себастиян Проази. Той е на 37...

„Себи отива в бар „Камбоджа" с още двама приятели, за да се почерпят", разказа човек от семейство пред "Стандарт". "Единият приятел излиза навън, за да говори по телефона. Това го спасява. Вижда как двама мъже с автомати се приближават и побягва. Ислямистите нахълтват в бара и стрелят безразборно. Вторият от компанията също се отървава само с рани".

Себи обаче е убит. Отначало никой не знае кой точно е жертвата, тъй като всички от компанията са поставили саката си на закачалка и нямат документи. Семейството на българина изпада в паника, след като не го намира.

С помощ от Ани, чийто кум е Себастиян Проази, успява да пробие в една от моргите. Въпреки изключителната липса на организация и нежелание на френските власти да допускат външни лица. Разрешават само на адвокат Дафова, който разпознава кума си.

До този момент до тялото още не е допусната майката. Френските власти са категорични, че ще може да види сина си едва след седмица. Близките пък се страхуват, че при гледката може да не издържи. Затова до нея неотлъчно има човек. Вероятно ще се потърси и медицинска помощ. Майката е вдовица, Себастиян няма братя и сестри.

Припомняме Ви, че Себастиан Проази е кум на българската юристка Ани Величкова - Дафова, която от години работи в Париж.

Отложиха откриващата церемония за Детската Евровизия заради парижките атентати

Откриващата церемония за Детската Евровизия 2015, която трябваше да се проведе в неделя вечерта, се отлага. Решението на организатори...

Тя е дъщеря на известния столичен адвокат Петър Величков и сестра на бившия футболист на ЦСКА и "Левски" Бойко Величков. В момента Ани е при майката на Себастиян, като се опитва с всички сили да й помогне в мъката.

Eкипът на Actualno.com изказва дълбоки съболезнования на близките!

 

 

 

Ирина Бокова: Атентатите в Париж са варварско престъпление

Солидарност с народа на Франция изрази генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова, предадоха специалните пратеници на БГНЕС от Париж П...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество