Wizz Air пуска 5 нови дестинации от летище София още през юли

16595
Wizz Air пуска 5 нови дестинации от летище София още през юли
Снимка: Wizz Air

Петият самолет Airbus A320 беше посрещнат в базата на нискотарифната авиокомпания Wizz Air. Новото попълнение ще се включи в обслужването по оперативната мрежа с обявените неотдавна 5 нови дестинации до Бари, Кьолн, Женева, Неапол и Мюнхен Меминген.

С новия Airbus опериращата в Централна и Източна Европа авиокомпания ще увеличи седмичните полети по съществуващите отсечки от София до Лондон Лутън, Болоня, Ларнака, Дубай и Малта, съобщиха от компанията на пресконференция днес.

Самолет на Wizz Air кацна аварийно заради спукано стъкло

Самолет на нискотарифната авиокомпания Wizz Air номер W64363 със 173 пътници на борда кацна аварийно на летище "София" в 14.20 часа, съ...

Wizz Air открива своите нови линии 3 месеца по-рано от първоначално обявеното. Сега компанията предлага общо 27 маршрута до 14 държави от 3 български летища.

"Wizz Air е най-динамично развиващият се превозвач на Летище София през последните години, с най-голям принос за постоянно разширяващата се мрежа от директни маршрути до различни региони", каза Мариана Кирилова, директор маркетинг и анализи на летище София ЕАД.

"С петте нови линии, които Wizz Air  добавя към съществуващото разписание, българската столица ще бъде свързана целогодишно с 49 дестинации в Европа и Близкия Изток. През май 2014 г. с радост посрещнахме четвъртия самолет в българската база на превозвача, днес вече приветстваме петия и се надяваме това добро партньорство да продължи и занапред", допълни Кирилова.

"С огромно удоволствие поздравяваме първите пътници на 5-тия ни нов самолет, които заминават за Женева днес. Разрастването на нашата база на летище София създава нови работни места и възможности за развитие на местния туризъм", заяви Tамара Мшвениарадзе, мениджър корпоративни комуникации на самолетната компания. "Заедно с останалите ни нови дестинации от София до Бари, Кьолн, Неапол и Мюнхен Меминген ние ще направим летните пътувания на българите още по-вълнуващи и ще дадем възможност на повече посетители да открият София", каза още тя.

Wizz Air влезе в своя зрял период

Авиоиндустрията е един от най-бързоразвиващите се отрасли в световен план. Според анализ на компанията за кредитно застраховане "Кофас"...

Wizz Air счита България за един от най-бързо развиващите се пазари за компанията, заедно с Македония и Румъния. “Един ден се надяваме да имаме полет от София до Будапеща”, заяви през май пред Actualno.com Йозеф Варади.

Видео с официалното посрещане на новия самолет на Wizz Air вижте ТУК.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com