Утре отново ще е слънчево

11031
Утре отново ще е слънчево
Снимка: Getty Images/Guliver

До полунощ и в източните райони валежите ще спрат, облачността навсякъде ще намалее. Вятърът ще отслабне. Минимални температури в повечето места между 5° и 10°, в района на Кюстендил и Драгоман около 3° и там е възможно да се образува слаба слана.

Утре ще е предимно слънчево. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН), съобщи Анна Дякова, дежурен синоптик.

Сняг на прохода Петрохан!

Септемврийски сняг прехвърча в прохода Петрохан днес около обяд. Дежурният в пътната служба в Монтана съобщи, че слаб сняг е прехв...

Временни увеличения на облачността ще има в североизточните райони. Вятърът ще е слаб, в Дунавската равнина и Източна България до умерен от северозапад. До вечерта навсякъде ще стихне. Максимални температури между 16° и 21°, в София 16°, предаде Фокус.

Атмосферното налягане ще е по-високо от средното за септември.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Вятърът ще отслабва. Максимални температури 18°-21°. Вълнение на морето около 2 бала. Температура на морската вода 21°-22°. Над планините ще е слънчево. Вятърът ще отслабне, по високите части ще е до умерен от запад, северозапад. Максимална температура на 1200 метра 10°, на 2000 метра - около 4°.

В четвъртък сутринта – 25 септември ще бъде слънчево, но хладно. През деня ще се затопли. След обяд от запад ще започне увеличение на облачността, отначало висока и средна. През нощта срещу петък в Западна България ще превали. В петък – 26 септември ще преобладава облачно време, с валежи от дъжд. Вятърът ще се ориентира от изток и ще се усили. Минималните температури ще са по-високи, максималните - по-ниски. В събота от североизток ще прониква студен въздух. С изключение на северозападните райони отново ще вали, в Източна България ще бъде и доста ветровито.

Силен вятър в първия есенен ден

Жълт код за силен вятър е обявен за всички области в цялата страна за днес, сочи справка на сайта на Националния институт по метеоролог...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com