Първият зимен ден - ниски температури, вятър, без сняг

21784
Първият зимен ден - ниски температури, вятър, без сняг
Снимка: Thinkstock

През нощта ще има променлива облачност, утре намаляваща временно до незначителна. Ще продължи да духа умерен, в Дунавската равнина и по Черноморието до силен западен вятър, който през деня постепенно ще отслабва. Минималните температури ще са между минус 6° до минус 1°, в източните райони до 2-3°. Максималните температури ще са между 5° и 10°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН), съобщи Красимир Стоев, дежурен синоптик. 

По Черноморието ще има променлива облачност, по-често значителна. Ще духа умерен до временно силен западен вятър, който след обяд ще се ориентира от югозапад и ще отслабва. Максималните температури ще са 6-9°. Вълнение на морето 2-3 бала. Температура на морската вода 8-9°. 

Вълшебни коледни цитати

Коледа е тук. Сигурни сме, че не ви липсва коледно настроение, но ние решихме да ви подарим още мъничко такова под формата на хубави ко...

Над планините облачността ще е променлива. Ще е ветровито – със силен до бурен северозападен вятър. Максимална температура на 1200 м около минус 1°, на 2000 м около минус 6°. 

Във вторник и сряда - 23 и 24 декември все още в Дунавската равнина и източните райони ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Ще преобладава слънчево време. Ще се затопли и в сряда минималните температури ще са между 3° и 8°, а максималните между 11° и 16°. В четвъртък вятърът навсякъде ще стихне и на места в низините и котловините ще се образува мъгла. В планинските райони ще е предимно слънчево и сравнително топло.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com