Поредна класация ни нареди сред най-нещастните народи в света

7730
Поредна класация ни нареди сред най-нещастните народи в света
Снимка: Thinkstock

България е в дъното на класацията за световно щастие. Страната ни заема 134-о от 158 възможни места. Тя е в една компания с Египет, Йемен, още няколко бедни африкански и азиатски държави. Пред нас са всички държави от Югоизточна Европа, дори разкъсвания от религиозната война Ирак е много преди нас – 112 място.

Класацията е направена въз основана на допитване на "Галъп", извършено през 2012-2014 година, съобщава АФП. "Уърлд хепинес рипорт"-2015 (World Happiness Report) e третата по ред класация. Първа е Швейцария, следвана от Исландия, Дания, Норвегия и Канада. В челната десетка влизат още Финландия, Нидерландия, Швеция, Нова Зеландия и Австралия. Фактически малки и средно големи страни от Западна Европа заемат 7 от първите 10 места.

САЩ са 15-ти и са зад Израел и Мексико. Великобритания е 21-а като пред нея са Белгия и ОАЕ. Германия е 26-та, а Франция 29-та.

Основните критерии за касацията са били брутен вътрешен продукт на глава от населението, продължителността на живота, свободата на житейския избор, липсата на корупция и щедростта.

Половината българи не могат да определят дали са щастливи или нещастни

Близо половината българи - 49% - се затрудняват да определят дали водят щастлив или нещастен живот. За щастливи се смятат 31% от хората...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество

Връщат светофарите с таймер
Връщат светофарите с таймер

Връщат броячите за светване на зелен или червен сигнал на светофарите. Освен това се въвеждат светофарна секция за ляв завой на кръстовище и светлинна...