По 100 лв. за спешна помощ по морето

3493
По 100 лв. за спешна помощ по морето

Средно по 100 лв. плащат чуждестранните туристи, които имат нужда от спешна медицинска помощ в Несебър. Едва една трета от медицинските центрове в община Несебър, която включва и най-големия ни морски курорт – Слънчев бряг, имат договори със Здравната каса. Дори и в тях обаче туристите рядко могат да се възползват от здравноосигурителните си права, съобщава Нова телевизия, предаде БЛИЦ.
В повечето случаи цялото обслужване на чужденците се покрива от медицински застраховки, включени в туристическите им пакети. Понякога те покриват до 60 евро за първичен преглед. Като цяло чуждите туристи са доволни. Те идват най-често след пиянство, побои и инциденти. Идват и деца с различни контузии. Чужденците си плащат съвестно.

Българските туристи, обаче, трябва да плащат минимум по 25 лв. за медицинска помощ. Това, че пациентът е задравно осигурен и дори да си носи книжка, не променя нещата. Обяснението е, че пострадалите българи не могат да минат само с потребителската такса, тъй като трябва да минат през личния си лекар, който да ги изпрати с направление към специалист. Почиващите по морето не могат да отидат при джипито си, когато са на море.

Редактор: Яна Баярова

С GPS ще следят концесионери и наематели по плажовете

В пика на сезона започват нови проверки по плажовете за това дали са отстранени констатираните несъответствия. Това каза Лиляна Павлова...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com