Плевнелиев пред "The Wall Street Journal": Инвеститори, заповядайте! (Видео)

5842
Плевнелиев пред "The Wall Street Journal": Инвеститори, заповядайте! (Видео)

В дългосрочен план Европа ще остане световна сила и ще навлезе в нова фаза на интеграция.

Това прогнозира президентът Росен Плевнелиев в интервю за авторитетния финансов ежедневник "The Wall Street Journal".

"Европейски развод" - новият хит в мрежата (Видео)

Нов евтин няколкоминутен филм обиколи мрежата и предизвика голям интерес. Този път не става въпрос за религиозно произведение, което м...

Държавният глава коментира пред изданието ситуацията в еврозоната и възможностите, които България предоставя на чуждестранните инвеститори.

"Искаме да видим ясен и политически обоснован план и отговорни политики, които са в изпълнение на този план. Искаме да видим действия на национално равнище. Сигурен съм, че след година, година и половина, еврозоната ще овладее проблемите си и отново ще бъдем на прав път”, смята българският президент.

В коментар за дълговите проблеми на държави от региона Росен Плевнелиев припомня, че България е една от страните с най-ниска данъчна тежест.

"В началото на 2013 година в България ще влезе в сила нов Закон за насърчаване на чуждестранните инвестиции. С него искаме ясно да подчертаем, че България приветства чуждестранните инвеститори и подобрява бизнес климата", подчертава още президентът пред WSJ.

МВФ: Растежът ви слаб, безработицата - висока

"Силните буфери и последователното прилагане на строга политика позволиха на България да поддържа стабилност в една сложна среда. Все...

Законът предвижда специални мерки за подобряване на условията за чуждестранните инвеститори, като се предлага държавата да поеме осигуровките на служителите им за определен период от време, ускорени срокове за амортизация на материалните активи, както и стимули за обучение на кадрите.

Президентът припомня, че ставката на данъка върху доходите на физическите лица и на корпоративния данък в България е едва 10 на сто - сред най-ниските в ЕС, а страната ни е пример за добра събираемост на приходите, резултат от ниското данъчно бреме.

„В краткосрочен план твърде много политици действат така, че да бъдат преизбирани. Това е, което не искам да правя. Не е правилно решенията и изпълнението на ангажиментите да се отлагат за следващ период. Обещал си, имаш пет години, изпълняваш - просто е. След това хората ще решат”, коментира още Плевнелиев пред WSJ.

Плевнелиев: Ще станем като Швейцария, вече работим с най-добрите

България се препозиционира по пътя на инвестициите. Това каза президентът Росен Плевнелиев на официалното откриване на завода за фиб...

Редактор: Ивайло Кючуков

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com