Онлайн плащане на данък за колата - все още докарва проблеми

131156
Онлайн плащане на данък за колата - все още докарва проблеми
Снимка: БГНЕС

От тази година беше приет закон, чрез който да се проверява по електронен път дали данъкът на автомобила е платен при извършването на технически преглед. При влизане в пункта за годишен технически преглед всеки шофьор трябва да предостави лична карта и талон на автомобила, чрез които служителите проверяват онлайн дали данък МПС е платен, като проверката отнема около минута.

Все още обаче тази система не е напълно актуализирана, тъй като много от потребителите срещат прoблеми. Не е единичен случай, когато притежателят на автомобил плати данъка си в EasyPay или в онлайн платформа, но след това в сервиза се окаже, че трябва да се отиде и до общината за печат. Това разказа потърпевш пред Actualno.com.

В четири общини два вида данъци вече се плащат онлайн

Данъците за превозните средства и недвижимите имоти вече могат да се плащат онлайн чрез сайта на НАП. Услугата в момента работи за общи...

Само в случай, че системата покаже неплатен данък, а той вече е платен, собственикът трябва да покаже документа, издаден от общината, който се сканира и се дава зелена светлина за продължаване на прегледа. Проблем е обаче, ако системите не са напълно снхронизирани, тъй като не във всеки сервиз може да се мине само с платежната бележка.

„Друг път не съм имал такива прoблеми, тъй като не за първи път процедирам така. Неприятното е, че се губи време в ходене по институциите, за нещо, което може да се свърши за няколко минути“, сподели мъжът.

Всичко това на практика обезмисля този тип плащане, защото накрая отново трябва да се отиде до общината, която да сложи печат, че е платен данъкът на колата.

Пред медията ни разказаха, че в конкретния случай данъкът е бил платен в София-град, а самият преглед е трябвало да бъде извършен в София-област. Системата обаче не е отчела, че задължението е платено и се е наложило отиване до съответната община.

Бъчварова увери, че регистрациите на МПС ще бъдат подновени до ден-два

Проблемът с невъзможността да се регистрират и пререгистрират МПС е технически. Имам уверението на всички, които работят по въпроса, че...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество