Няма развитие на гражданския сектор в България

4166
Няма развитие на гражданския сектор в България
Снимка: БГНЕС

Гражданският сектор в България остава "нестабилен". Това п показва оценката от съвместно изследване на Центъра за нестопанско право и Американската агенция за международно развитие. Страната ни се нарежда на осмо място в проучването за Централна и Източна Европа, въпреки това отчетена е обезпокояваща липса на развитие, информира БНР. За последните три години оценката остава непроменена - посочи Любен Панов от Центъра за нестопанско право.

"Общият индекс за България за 2014 година е 3,3 и сме все още в категорията "Развиваща се устойчивост". Най-добрият ни показател от седемте показателя, които оценява индексът, е "Правна среда". Тя обаче в последните четири години се е влошила с три десети, а най-слабите ни оценки са във "Финансова устойчивост" и "Организационен капацитет". Имаме шанс да подобрим още тази година нашето представяне", каза Панов.

15 000 чакат за българско гражданство по произход

15 000 са заявленията за българско гражданство по произход, които са висящи заради липсата необходимите документи. Това стана ясно о...

Според вицепремиера Румяна Бъчварова гражданското общество у нас може да е политически фактор, както през 2013 година. Тя обаче смята, че присъствието на гражданския сектор трябва да е по-ефективно и по-полезно.

"Първата и най-важна задача е наистина да преосмислим отношенията между управлението, нестопанските организации и обществото и гражданите и да търсим тези форми на диалог, които в крайна сметка ще доведат до конкретен резултат, който да бъде от полза за тези три страни", каза тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com