Над 100 къщи в Мизия са във вода, в други бедстващи райони обстановката се нормализира

25214
Над 100 къщи в Мизия са във вода, в други бедстващи райони обстановката се нормализира
Снимка: БГНЕС

Град Мизия отново не бе пожален от водното бедствие. Повече от 100 къщи са наводнени. Причината за това са избилите подпочвени води, след като последните дни нивото на река Скът постоянно се покачва.

Междувременно обстановката в другите наводнени места в страната се нормализира. Нивото на река Тунджа край Ямбол спада. Подобрява се и ситуацията в Старозагорско, съобщава Нова телевизия. В Николаево нивото на водата се понижава. Въпреки това бедственото положение все още остава.

Бедственото остава положението в четирите старозагорски общини Раднево, Гълъбово, Мъглиж и Николаево, частично е отменено в община Мъглиж без планинското село Сливито. Продължава да намалява обемът на язовир "Копринка".Притокът на вода в съоръжението е малко над 30 куб. метра в секунда, а разходът е 74 куб. метра в секунда, от които 62 куб. метра в секунда се изпускат в река Тунджа. Десети ден над 50 къщи в Елхово остават наводнени. предаде и БНР.

Припоняме, че през август месец няколко микроязовира преляха и заляха целия град Мизия. Домовете на над 1 200 души бяха негодни за живеене, а 2/3 от наводнените близо 700 къщи все още се нуждаят от основен ремонт. 103 постройки пък бяха напълно срутени. Хората в Мизия бедстват и до ден днешен.

По-рано днес бе отменено бедственото положение в Община Белоградчик.

Кметът на Мизия е предложен за европейска награда

Кметът на Мизия д-р Виолин Крушовенски може да бъде награден с престижен приз, връчван от Алианса на либералите и демократите в Европа...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com