Мечка избяга от клетката си в зоопарка в Плевен

6983
Мечка избяга от клетката си в зоопарка в Плевен
Снимка: БГНЕС

Едната от мечките в плевенския зоопарк „Кайлъка“ избяга от заграждението си. Това съобщиха от пресцентъра на винистерството на околната среда и водите.

Днес (събота) сутринта служители от зоопарк „Кайлъка“ в Плевен установили, че едната от двете кафяви мечки в колекцията им е напуснала заграждението си. За случая са уведомени незабавно МОСВ, РИОСВ-Плевен, фондация „Четири лапи“, зоопарка в Ловеч, полицията и пожарната.

В Тбилиси все още търсят избягалите мечка, хиена и два тигъра

Служители на зоопарка в Тбилиси търси по улиците на грузинската столица мечка, хиена и два тигъра, изчезнали по време на наводненията...

Екипи на двете зоологически градини – в Плевен и Ловеч, оборудвани с пушки за упояване на животни и необходимите медикаенти, са успели да упоят мечката и да я върнат благополучно в мечкарника, пише БГНЕС.

Избягалата женска мечка Виктория през цялото време се е намирала на територията на зоологическата градина, обикаляйки около заграждението си и клетката на лъва, която се намира в съседство.

След успешната акция по залавянето на Виктория, двете мечки бяха затворени във вътрешното помещение на мечкарника, а зоопаркът в Плевен – отворен за посетители.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com