Фандъкова иска специален статут за столиците при разпределянето на пари

4362
Фандъкова иска специален статут за столиците при разпределянето на пари
Снимка: БГНЕС

Столиците изискват специален статут при разпределяне на средствата, съобразно мащабите и конкретните задачи, които имат за решаване. Това подчерта кметът Йорданка Фандъкова на среща на градоначалници от европейски столици във Виена. Там тя се срещна с комисаря по регионална политика Корина Крецу. Двете обсъдиха ролята на еврофондовете за развитие на столиците.

По време на срещата Фандъкова запозна Крецу с изпълнението на проектите, които се финансират по оперативните програми и я покани в София. Еврокомисарят ще посети столицата ни в края на май, предаде Стандарт нюз.

Основните ремонти в столицата започват през юни, съобщи Фандъкова

Извинявам се предварително за неудобството, което хората ще изпитат по време на основните ремонти, които трябва да завършат до начал...

"Кметовете са важен партньор за Европейската комисия", заяви Крецу. Според нея столиците и регионите имат ключова роля за икономическия растеж и осигуряване на работни места. Участниците във форума приеха Виенска декларация под наслов: "Силен глас в Европа". Те се обединяват около искането градовете да бъдат включени в европейския процес на правене на политика на най-ранен етап и гъстота на населението да бъде включена като критерий при насочване на европейските ресурси. В срещата във Виена участваха кметове от Рим, Париж, Амстердам, Варшава, Загреб, Атина, Братислава, Будапеща, Любляна, Люксембург, Валета и други.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com