Бащата на Илия Павлов не си спомнял да е работил като чадър за ДС

10750
Бащата на Илия Павлов не си спомнял да е работил като чадър за ДС

Не съм бил явочник – така бащата на Илия Павлов, Павел Найденов отрече официална информация от Комисията по досиетата. Според нея Найденов е работил под псевдоним „Славяни”.

Пред Нова телевизия Найденов заяви, че при него идвали много хора по различни поводи и разговори – дали ще ме пита дали съм виждал или познавал някого. Питали са ме дали познавам даден човек и съм казвал, че не съм го познавал, каза бащата на Илия Павлов. Той определи разговорите за трети хора като „дребни” – бил питан например дали някой не бил ял на някое събитие нещо.

Дарина Павлова била агент на ДС

Дарина Павлова, съпруга на застреляния през 2003 г. президент на „Мултигруп” Илия Павлов, както и баща му Павел Найденов, с...

Не казвам, че Комисията по досиетата лъже, но не си спомням да съм работил и да съм действал като чадър, заяви Найденов. Той добави, че не вярва и Дарина Павлова е била сътрудник на ДС. Никога не сме говорили с нея по тази тема, заяви Павел Найденов. На въпрос дали сега ще попита Дарина Павлова по темата, бащата на Илия Павлова отговори, че и тя сигурно не знае. Може да е воден разговор с нея и тя да го е приела с усмивка, на шега: „Да, добре”.

Павел Найденов обясни и, че Андрей Луканов е давал пари за развитие на банки – „вие знаете кои са банките по това време”, като Луканов си е търсил парите обратно. Банките обаче не се управлявали успешни и „може би някой длъжник уби Луканов”, каза Найденов, който категорично отрече да назове имена на банки.

На въпрос колко хора са дошли от село с една торбичка и са успели като Найденов, бащата на Илия Павлов обяви, че бил изряден човек и е работил много. За мен сега парите, които имаме, са тъжни, но ние ги създадохме на времето по почтен начин, добави той. И сега по улицата като вървя и някой ми поиска нещо, го давам, заяви Найденов. Помагам, помагам, защото някога и аз съм имал нужда от помощ, посочи бащата на Илия Павлов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество