Протестна мрежа: Поисканата оставка от ВСС е акт на отчаяние и опит за замазване

3339
 Протестна мрежа: Поисканата оставка от ВСС е акт на отчаяние и опит за замазване

Поисканата оставка на Висшия съдебен съвет (ВСС) от управляващата коалиция е акт на отчаяние. Това е открит опит за замазване на силно негативния за България доклад на ЕК и отвличане на общественото внимание от констатациите в него. Това заявяват от "Протестна мрежа".

Опитът ВСС да се представи като изкупителна жертва на поредната остро негативна оценка, показва липсата на воля за провеждане на правосъдна реформа. България е изправена пред обществено-политическа катастрофа. Държавността е в колапс, властва мафията, въоръжена с прокуратура, пишат от организацията.

Кънев: Няма процедура за саморазпускане на ВСС, но оставки могат да подадат

ВСС не може да се саморазпусне, на всичкото отгоре - неграмотна работа е това, няма такава процедура. Да си подадат оставките - да. Има...

От "Протестна мрежа" настояват за оставка на правителството, главния прокурор и 43-тото Народно събрание, външен одит на прокуратурата и промени в Конституцията, гарантиращи работеща и независима съдебна система.

Призоваваме Висшият съдебен съвет да се разпусне, съобщи вчера председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на изявление в Народното събрание. Малко по-късно от Реформаторския блок се присъединиха към искането, като това съобщи Найден Зеленогорски. Според магистратите и други общественици поисканата оставка от изпълнителната власт е намеса в работите на съдебната власт.

 

 

"Зелените": За властта остана само PR-ът, Пеевски е пазен и си купува спокойно

Добрият PR остава най-ефективното оръжие на управляващите да останат на власт. Това е основната констатация за качеството на управление...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество