Златанов: В тефтерчето е само мнението ми

23354
Златанов: В тефтерчето е само мнението ми

Записките касаят работата ми като юрист и член на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (КПУКИ). Те отразяват моето лично становище по отделни преписки. Записките не отразяват политически нареждания, а мнението ми като юрист и член на Комисията”. Това официално становище до медиите изпрати председателят на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов.

Вчера, 18 юли, прокуратурата даде пресконференция, в която обяви, че започва разследване на дейността на ККИ заради подозрения в манипулации и външен натиск при вземане на решенията на комисията. Като доказателство по случая беше представено тефтерче със записки на Златанов за различни казуси. Според прокуратурата това тефтерче показва вмешателството в работата на Комисията, а всичко се е кординирало от лицето от женски пол И. Ф. Подозренията, че това е Искра Фидосова, бяха отречени от самата Фидосова.

Филип Златанов не помни нищо, записано в тефтерчето му

Председателят на Комисията за конфликт на интереси (ККИ) Филип Златанов не пожела да отговори на нито един въпрос на БНТ за записките м...

По думите му записките са в суров вид и не са цензурирани защото са за негова лична информация, информира bTV. „Има и случаи, в които решението на Комисията, е в противиречие с отразеното в записките ми. Например становището ми относно преписката за Найден Зеленогорски беше, че е налице конфликт на интереси и затова така съм го отразил в тефтера си, но в последствие след събирането на пълния обем от доказателства, производството срещу него беше прекратено”, пояснява шефът на комисията.

Той уточнява, че комисията е колективен орган от пет човека и всички членове, включително и той имат равен глас при приемането на решенията.

Днес, в 16:00, Софийски градски съд ще гледа искането за отстраняване от длъжност на Златанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com