Затварят паметника на Бузлуджа

3373
Затварят паметника на Бузлуджа

Качването на върха на паметника на Бузлуджа вече е забранено. След репортаж за десетки младежи, които се катерят там, за да се снимат по ръба, на сантиметри от пропастта, Областната дирекция на Стара Загора постави табели и заключи капандурата, до която се стига до върха, за да не стане инцидент. На място вече са запечатани много впечатляващи кадри, включително и от дрон.

Да усетиш тръпката да си на ръба и да направиш невъзможния кадър - това води стотици младежи всеки ден в слънце и сняг на върха на Бузлуджа.

Предлагат чинията на Бузлуджа да стане музей

Немският проф. Йорг Хаспел, президент на международната организация за опазване на паметниците на културата ИКОМОС за Германия се срещн...

Фотографът Радослав Първанов е един от младежите, които често може да бъде видян горе, на сантиметри от ръба. "Много пъти съм си мислел, че всеки кадър може да ми е последен, но ако не дай си Боже се случи, то ще знам, че съм искал да направя този кадър и ще знам, че е тук. Животът е кратък", разказва Радослав, цитиран от Стандарт нюз.

Именно тези думи и кадрите стреснаха областната управа на Стара Загора и реагираха. За пореден път ще бъдат поставени предупредителни табели, ще бъдат затваряни отвори, направени умишлено, за да няма достъп до паметника. Целта е да се избегне трагичен инцидент.

Входовете бяха затворени и поради още една причина - да се спрат онези, които идват с единствената цел да разрушават паметника.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com