Засякоха три "горещи" точки в Калоферския Балкан

17213
Засякоха  три "горещи" точки в Калоферския Балкан

Локализирани са три неподвижни инфрачервени точки. Едната е под изсъхнало дърво. В момента спасителите проверяват дали е човек или животно, съобщи БЛИЦ.

20 военни от 61-ва Стрямска механизирана бригада, начело с генерала си Димитър Шивиков, са на мястото. Те чакат сигнал от спасителите, за да тръгнат пеша нагоре. Оборудвани са с всичко необходимо - носилки и апарати за спасяване на момчетата, имат и димки, с които да обозначат местонахождението си.

Преди малко в Калоферския балкан в местността Паниците бе запалена димка за демонстрация на хората, които ще тръгнат нагоре към Балкана.

Много близки и роднини на трите момчета от Велико Търново и Стара Загора са се събрали на мястото.

Продължава издирването на тримата младежи, изгубили се в Стара планина

50 души ще се включат в днешното издирване на тримата изгубили се в района на връх Ботев. Това съобщиха от Планинската спасителна слу...

Братовчед на Виктор изрази надежда, че най-после днес сагата ще свърши с щастлив край.

По-рано председателят на БЧК Христо Григоров заяви, че ако днес не бъдат открити младежите, шансовете за оцеляването им намаляват – те нямат със себе си нито вода, нито храна, нито подходящи дрехи. Спасителите се надяват младежите да реагират поне на звука на хеликоптерите и да дадат някакъв сигнал.

В търсенето участва освен военен "Кугър", оборудван с топлинна камера за откриване от въздуха, и частен вертолет. Председателят на БЧК Христо Григоров съобщи, че са активизирали голяма част от потенциала на Планинската спасителна служба. Така около 50 души спасители от София, Пловдив, Сопот и Карлово, както и доброволци от региона продължават издирването. В местността "Паниците", откъдето тримата са тръгнали, се е сформиран щаб по издирването. В издирването се включиха и парапланери.

Приготвени са и пакети с калорична храна, които да бъдат спуснати до младежите с планерите, защото до пристигането на екипите на място биха минали около 3 часа. Сигналът за изчезването на младежите е постъпил в 23 часа в събота. Няма телефонната връзка с изгубилите се, тъй като батериите на мобилните им телефони са паднали.

Продължава издирването на изчезналите в Стара планина

Продължава издирването на изчезналите в Стара планина младежи. Три момчета на 20 години, две от Велико Търново и едно от Стара Загора...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com