Закъснение на 14 влака в Северна България заради авария

28914
Закъснение на 14 влака в Северна България заради авария
Снимка: БГНЕС

От 06:00 часа е спряно напрежението в контактната мрежа в участъка между гарите Курило и Своге поради счупване на пантографа на пътнически влак № 20101 от София за Мездра в гара Реброво, предаде БГНЕС.

По тази причина всички влакове, които преминават в участъка между гарите Илиянци и Своге, се движат със закъснение. До този момент общо 14 влака, които се движат и в двете посоки в този участък, пътуват със закъснение между 60 и 80 минути, съобщиха от БДЖ.

Поради кражба на кабели от контактната мрежа движението на влаковете в участъка между гарите Казичене и Столник е прекъснато. Всички влакове, които по график се движат в този участък, са пренасочени по обиколен маршрут през гара Илиянци. Това обстоятелство утежнява ситуацията със закъсненията на влаковете поради допълнителното натоварване на движението на композиции през гара Илиянци.

Националният железопътен превозвач е създал специална организация за поетапното осъществяване на пропусквателен режим между гарите Илиянци и Своге на засегнатите влакове, както и за обслужване на пътниците от гарите Подуяне и Искър, които пътуват с бързите влакове за Бургас, пренасочени по обиколен маршрут през гара Илиянци.

Очаква се около 13:00 часа движението да бъде възстановено.

Тръгва строителството на жп линията от Македония към България

В държавното предприятие "Македонски железници - инфраструктура" днес бе подписан договор с германската компания "Вибе" (Wiebe GmbH&...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com