Загубили влияние в МВР са причина за публикациите срещу Бъчварова, според нея

2204
Загубили влияние в МВР са причина за публикациите срещу Бъчварова, според нея
Снимка: БГНЕС

Всички публикации в определени сайтове по отношение на МВР са ченгеджийските номера. Това заяви в ефира на Нова телевизия вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, която коментира критиките към МВР, че не си върши работата и реформите в системата за сигурност. Според нея атаката е повлияна от хора, които са загубили възможност да влияят в МВР. 

"Тълкувам отношението към мене в тези медии, като опит да се покаже, че МВР не работи", каза Бъчварова.

Полицията се похвали с масови арести и спасявания

Тази сутрин служители на МВР са спасили от удавяне в река Марица 111 граждани. Това съобщи зам.-главният секретар на МВР Георги Арабад...

Вчера по време на парламентарния контрол в Народното събрание Румяна Бъчварова също заяви, че има кръгове, които искат МВР да не работи. "По медиите ще ги познаете", каза тогава тя. Министърът на вътрешните работи освен това направи брифинг в сряда, на който възропта срещу бизнеса, медиите, политиците и някои бивши служители, които я обвиниха, че е в Китай, когато В България стават знакови убийства.

По думите й в ситуация, в която страната е заобиколена от случаи на терористична активност, има натиск върху български граждани и поредица от проблеми в страната, да атакуваш систематично, не е добре. Бъчварова все пак каза днес, че критиката, когато е основателна, се приема и трябва да се действа.

Но когато е тенденциозна линия, която се следва, ти пращаш няколко послания, смята вицепремиерът. "От различни страни има преднамерено отношение, което внушава МВР не работи", смята Румяна Бъчварова. Според нея това се използва, за да се нагнетява напрежение и да се казва на престъпниците, че са с развързани ръце.

Припомняме, че КРИБ излезе с остра декларация към министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова, в което настоява за бързо и ефективно разкриване на извършителите на убийството на бизнесмена Александър Антов. "Поредното показно и нагло убийство в България, този път на един предприемач, символ на това как един българин може да успее и със собствени сили да изгради от дребно надомно производство една истинска империя, безкомпромисно и оглушително постави въпроса: Защо ни е нужно МВР?", написаха от КРИБ.

След празниците има насищане със случаи, които показват големи проблеми в обществото, в отделни хора, коментира Румяна Бъчварова. Атаките към МВР допълнително нагнетяват една такава маса, смята тя.

Бъчварова: Стига вече!

Вътрешният министър Румяна Бъчварова даде брифинг след заседанието на Министерски съвет. Тя възропта срещу бизнеса, медиите, политиците...

Ние работим изключително добре в последно време, констатира министърът на вътрешните работи. Всички посоки, които ни атакуват, на практика развързват ръцете на престъпниците, смята обаче тя. По думите й това е заплаха за националната сигурност. Бъчварова оприличи като нелепа декларацията на КРИБ. Разследването е работа на професионалното ръкодството, заяви още тя.

От думите на вътрешния министър стана ясно, че според нея декларацията на КРИБ се дължи вероятно на личното познанство на председателя на организацията Кирил Домусчиев с убития.

"Когато излизаш с позиция от името на една организация, то генерализираш", каза тя. "Сигурно Кирил Домусчиев не ме харесва, не знам... Едва ли ще се е събрал целия КРИБ за тази декларация", коментира още Румяна Бъчварова. Не искам да се разправям с КРИБ или българския бзинес. Уважавам българския визнес, заяви вицепремиерът.

Относно публикациите в определени сайтове и коментарите срещу МВР, Бъчварова заяви, че има много хора, които си позволяват неистини. На въпроса дали групи от ГЕРБ или извън ГЕРБ искат нейната оставка тя заяви: "Сигурно има, но аз мисля, че с господин Цветанов имахме разговор. Той ми даде съвет, който е правилен, но не за тази ситуация." "Чувствам, че имам 100% подкрепа на Бойко Борисов"„ заяви Румяна Бъчварова.

"Нека не използваме МВР за политически атаки. Призивът ми е оставете на МВР да си върши работата си", заяви още тя. Бъчварова доабви, че не поставя под съмнение желанието на полицията да си върши работата.

КРИБ е готова да даде награда за разкриване на убийството на Александър Антов

Ако е необходими, ще осигурим ресурс за награда на откриване на извършителите. Това заяви пред Нова телевизия председателят на КРИБ Кир...

Статистиката показва, че имаме с около една четвърт намаление на поръчковите убийства, но два или три пъти се е увеличила чувствителността на обществото, заяви Румяна Бъчварова. Тя обясни, че 76% е процентът на разкриваемост на убийствата като цяло.

Всичко, което е във възможностите на МВР, се прави, посочи вътрешният министър, която все пак обърна внимание на ограничените възможности на полицията. Публично съм се отказала да се оплаквам от възможностите на МВР, но по-добре бихме работили с повече ресурси за например повече експертизи, каза тя.

Реформа или подобряване на работата на МВР не може да стане с една мярка, разработваме този план в седем различни посоки, заяви още Бъчварова, коментирайки нуждата от реформи в МВР.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com