Забавените заплати на миньорите от "Чукурово" са изплатени

18165
Забавените заплати на миньорите от "Чукурово" са изплатени
Снимка: БГНЕС

Ръководството на мина Чукурово изплати забавените възнаграждения на служителите си така, както пое ангажимент към тях на 23 декември, при изплащане на аванса за мeсец декември, съобщиха от ръководството на мината.

Благодарение на екипа си Мина Чукурово е една от мините, останала да работи, въпреки държавната политика за закриване на всички мини в България. Поради липсата на каквато и да е държавна политика за съхранение на въгледобива през последните 2 десетилетия, предприятието е в невъзможност да продължи да работи със същия капацитет.

Мина Чукурово е единственото останало предприятие на територията на общината и това го прави изключително важно за работните места и поминъка в региона. Ние - ръководството на Мина Чукурово, така както и ръководствата на всички български мини всеки ден гледаме хората в очите и водим заедно тежката битка за съществуването на българския въгледобив и българската енергетика като цяло. Обвиненията, че нехаем за миньорите и сектора са неверни и несъстоятелни, съобщават още от ръководството.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com