Второ дете почина от грип у нас

7367
Второ дете почина от грип у нас
Снимка: Thinkstock

Второ дете почина от усложнения от грип. След като тригодишно момиченце издъхна в Стара Загора, в добричката болница е починало още едно дете.

В сряда две деца от Центровете за настаняване от семеен тип бяха приети за лечение с тежка форма на грип. Едното от тях е починало в събота вечерта, съобщи завеждащият на детското отделение д-р Йовчо Йовев пред „Нова добруджанска трибуна". То е било с доказана проба за H1N1, популярен като свински грип.

5 области са пред грипна епидемия

Грипът настъпва и утре ще стане ясно дали ще бъде обявена епидемия в още 5 области в страната. Най-много болни в момента има в области...

Медикът припомня, че децата са от бившия дом за деца с увреждания в с. Крушари и съпътстващите им заболявания до голяма степен са били причина за тежкото им състояние. Починалото дете е момиче, което е било с тегло 12 кг, другото дете, което бе също в тежко състояние - момче, е преместено в интензивното отделение, където е поставено на апаратно дишане, предаде "Труд".

Общо 6 деца в началото на миналата седмица бяха приети в болницата с пневмонии и в тежко състояние, като положителна проба за смъртоносния грип бе доказан само при починалото момиче. Лекарят смята, че останалите четири деца, които вече са стабилизирани, ще се излекуват.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com