Втората окупация на Софийския университет издържа едва три денонощия

29464
Втората окупация на Софийския университет издържа едва три денонощия
Снимка: БГНЕС

Окупацията на Софийския университет официално падна. Причината е, че заради нея ще бъдат забавени заплатите на служителите на Софийския университет. Това заяви пред Нова телевизия един от новите окупатори Веселин Недков.

Недков припомни, че в Софийския университет и по време на окупацията е имало пропускателен режим. Той обаче беше с една характерна особеност – който веднъж излезе от сградата на Ректората, не може повече да влезе заради намеса на полицията. Недков призна и че късно снощи окупаторите са говорили с преподаватели, които подкрепят протеста на студентите, начело с Калин Янакиев и след този разговор се е стигнало до решението сградата на Софийския университет да бъде освободена,

Преподавател за окупаторите: Кретени, келеши, за разстрел са

Преподавателят от Софийския университет проф. Николай Василев направи остър коментар за сегашната обстановка в учебното заведение пред ...

Стана ясно и че след като всички хора, които се бяха затворили в Ректората, излязоха навън, полицията записа личните им данни.

Както е добре известно, и „Ранобудните студенти”, и ръководството на университета се обявиха против окупацията. Неофрмалният лидер на "Ранобудните студенти" Ивайло Динев обаче подкрепи новите окупатори.

Мисля, че вече се изчерпиха темите за разговор с новите окупатори – те изгониха охраната, не пожелаха да разговарят с ръководството, заяви вчера, 27 януари, ректорът на Софийския университет проф. Иван Илчев. Трябва да внесем проект на СУ за 5 млн. лева, този петък трябва да се платят заплатите на работещите, а това трябва да се уреди до сряда – ако не платим, много хора ще имат наказателни лихви по взети заеми. И СУ има заеми с лихви, също ще ни наказат, посочи тогава Илчев.

При първата окупация ръководителите бяха доста по-интелигентни, имаше разбиране за проблемите на обществото и университета. Очаквам отговорните власти да си свършат работата, завърши той.

Подписка само за студенти срещу окупацията на Софийския университет

Подписка срещу повторната окупация на Софийския университет стартираха недоволните от повторното превземане на висшето учебно заведение...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com