Всяка четвърта българка била обект на физическо или сексуално насилие

3586
Всяка четвърта българка била обект на физическо или сексуално насилие
Снимка: БГНЕС

Всяка четвърта българка е обект на физическо или сексуално насилие. Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на НС Димитър Главчев по време изказване във връзка с Международния ден за елиминиране на насилието над жените, който бе отбелязан в НС, предаде репортер на Агенция „Фокус”.

„Малко жени са готови да го признаят, да потърсят помощ и да се измъкнат от този порочен кръг. Проблемът е още по-тежък, защото домашното насилие рефлектира и върху техните деца. То не само наранява детската душа и създава травми, но и често се възприема като модел на поведение”, посочи Главчев.

Всяка трета жена в Европа е била жертва на насилие

33% от жените в ЕС в един момент от живота си са претърпели насилие, съобщи евродепутатът Мария Габриел в Русе, където се провежда ча...

По думите му по темата трябва да се говори все по-открито и да бъде поставена на дневен ред в общественото пространство.

„Не може да не отчетем като голяма крачка в борбата срещу това явление усилията на Мария Габриел, ръководител на българската делегация в групата на ЕНП в Европейския парламент и заместник-председател на групата на ЕНП, 2016 година да бъде обявена за Европейска година за борба срещу насилието над жените. Това наистина е огромен успех. Писмената декларация, която те изготвиха и представиха пред ЕП, събра необходимия брой подписи и така се превърна в първата декларация от 2013г., която преминава прага на приемане. Днес отново трябва да призовем да бъдем заедно, за да изградим общество, в което всяка жена може да прави информиран избор за своя живот”, каза още Димитър Главчев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com