Всички плажове ще се стопанисват от Министерството на туризма

3065
Всички плажове ще се стопанисват от Министерството на туризма
Снимка: БГНЕС

"Министерството на регионалното развитие и благоустройството няма да стопанисва нито един плаж. Всички плажове преминават изцяло към Министерство на туризма".

Това заяви пред журналисти министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Павлова за цената на винетките: Все пак нямаме пътен данък

Световната банка не решава вместо България колко да е цената на винетката. Това каза регионалният министър Лиляна Павлова в отговор на ...

Павлова коментира и днешните промени в Закона за Черноморското крайбрежие, които предлагат Карадере, Иракли и Корал да бъдат плажове със специален екостатут, информира БГНЕС.

„Подкрепям това предложение, което е на представители на „Спаси Корал”, което те представиха в парламента и бяха подкрепени от АБВ, ГЕРБ и РБ. Винаги целта ни е била да няма бетон на плажа така, че това е една идея.

Освен тези 3 плажа, които се предлага да бъдат запазени диви, има и други плажове, които имат специален статут и не се отдават на концесия. Това са плажовете, които се намират на територията на защитени паркове”, обясни Павлова. Тя подчерта, че тези 3 плажа не се намират в защитени територии. Затова подкрепяме те да имат отделен специален статут и да бъдат запазени от всичко, поясни регионалният министър.

Лиляна Павлова декларира готовност за сътрудничество с Министерство на туризма в тази връзка. „Очакваме приемането на закона след, което да се прехвърли цялата документация на министерството след, което те да преценяват как да се стопанисват плажовете”, посочи министърът на регионалното развитие.

Павлова: Няма затворени пътища в страната

Към този момент въпреки интензивните валежи в цялата страна на места от сняг, на места от дъжд, няма затворени пътища в цялата страна. ...

Павлова допълни, че общо на територията на страната има 209 плажа, като от тях неохраняемите са 111.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com