Внесоха в съда обвинителен акт срещу сина на Ценко Чоков

2502
Внесоха в съда обвинителен акт срещу сина на Ценко Чоков

Районна прокуратура – Бяла Слатина внесе в съда обвинителен акт срещу 18-годишния Мартин Чоков за причиняване на лека телесна повреда на Радослав Илиев на 19 години от село Галиче по хулигански и расистки подбуди и след като е осъждан за причиняване на средна телесна повреда. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура в София.

Инцидентът е станал на 12.01.2016 г. на улица в с. Галиче, където пострадалият бил застигнат от джип, управляван от Мартин Чоков. Без никаква причина обвиняемият е започнал да обижда Илиев, акцентирайки на етническия му произход. След това слязъл от колата и му нанесъл удари в лицето с юмрук.

Радослав Илиев паднал по гръб, удряйки главата в тилната част в камък. Чоков имал намерение да извади бухалка от автомобила си, за да продължи побоя, но тези негови действия били спрени от возещия се в колата негов приятел.

Пострадалият се опитал да се изправи, но не успял и останал да лежи известно време на земята до пристигането на негов близък, който го закарал в Спешния център в гр. Враца. Лекарите констатирали мозъчно сътресение, поради което бил подаден сигнал до РУП - Враца за постъпило лице след нанесен побой.

Съдът в Бяла Слатина ще гледа делото срещу Мартин и Спас Чокови

Районен съд – Бяла Слатина ще гледа делото за побоя на студента Венислав Николов в Бяла Слатина. За него на подсъдимата скамейка ...

Изготвената по досъдебното производство съдебно - медицинска експертиза сочи, че пострадалият Радослав Илиев е получил ограничено линейно счупване на тилната кост в дясно с надлежащ оток на меките тъкани, дискретен кръвоизлив под меките мозъчни обвивки с оток, както и оток на дясна буза. Тези наранявания са окачествени от вещите лица като лека телесна повреда по смисъла на чл. 130 ал.1 от НК.

Разпитан в хода на разследването Чоков не се признава за виновен. Спрямо пострадалия и родителите му била взета мярка за защита – лична физическа охрана, поради опасения от натиск от бащата на обвиняемия и кмет на Галиче Ценко Чоков. 

След образуването на досъдебното производство РП – Бяла Слатина внесе искане до съда за вземане на мярка за неотклонение на обвиняемия Чоков „задържане под стража“, но Районният съд не го уважи и определи мярка за процесуална принуда – „гаранция в пари“.

Това е поредното престъпление, извършено от Мартин Чоков. В районен съд – Бяла Слатина е внесен обвинителен акт срещу него отново за нанесена телесна повреда по хулигански подбуди. Мартин Чоков вече е осъждан условно, като настоящото престъпление е извършено в изпитателния срок на наложено наказание „лишаване от свобода“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...