Внесоха 2 хиляди подписа във ВСС в подкрепа на следователя Бойко Атанасов

2355
Внесоха 2 хиляди подписа във ВСС в подкрепа на следователя Бойко Атанасов
Снимка: БГНЕС

Инициативата "Правосъдие за всеки" внесе във Висшия съдебен съвет (ВСС) подписка в подкрепа на следователя Бойко Атанасов, който обяви, че в Столичното следствие действа "шпицкоманда" от прокурори.

444 души са се подписали лично под инициативата, отделно от това са събрани и 1597 електронни подписа, които ще бъдат предоставени във ВСС на по-късен етап.

Ясен Тодоров: Дори Цацаров може да отговаря за шпиц командата в прокуратурата

Ще се изиска информация дали има предварителни проверки, или досъдебни производства както срещу самия следовател Бойко Атанасов, така и...

"Следователят Бойко Атанасов публично разказа за делата срещу "неизвестни извършители", които се използват за недопустимо въздействие върху действащи политици. Което е тежко нарушение на основните конституционни принципи за върховенство на закона и за разделение на властите и руши устоите на държавността", се казва в мотивите към подписката.

В нея се настоява още за това независими международни експерти за надзор на прокуратурата, да проверят огласените от Атанасов факти.

"Призоваваме всички честни и достойни прокурори и следователи в България да последват куража на Бойко Атанасов, да съберат смелост и да спрат да мълчат за проблемите на своите работни места и в своята служебна практика. Време е, уважаеми колеги и съграждани, време е всички да кажем стига толкова!", се казва още в петицията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com