"Влиянието" върху студентите от служебния кабинет - съвет дали да говорят с Орешарски

15390
"Влиянието" върху студентите от служебния кабинет - съвет дали да говорят с Орешарски
Снимка: actualno.com

Кой всъщност е опитвал да влияе на „Ранобудните студенти” – този въпрос изплува след като ректорът на Софийския университет професор Иван Илчев преди два дни каза, че е имало опити за влияние върху студентите-окупатори.

В сутрешния блок на bTV едно от най-познатите лица на протеста Ивайло Динев изясни за какво става въпрос. По думите му студенти са говорили с пиара на служебния кабинет Ивет Добромирова по време на едно от шествията на ДАНСwithme. След разговора с нея тези студенти са повдигнали въпроса дали да има опит за диалог с премиера Пламен Орешарски по време на Общото събрание на „Ранобудните студенти” в СУ.

Протестиращите се преносоха на бул. "Сливница" и Лъвов мост

Протестиращите срещу кабинета „Орешарски” продължават да се движат по бул. „Сливница” и по ул. "Пиротска", пред...

Ивет Добромирова разказа и своята гледна точка. „Истината е, че ме спряха на жълтите павета по време на едно от традиционните шествия, търсеха проф. Георги Близнашки за съвет за поканата за дебат с Орешарски. Аз нямах телефона му и започнах да го търся от познати. Те попитаха и мен и аз им казах, че според мен това е опит за манипулация върху едни млади и не толкова опитни хора”, разказа Добромирова.

„Всички сме жертва на тази пропаганда, срещу мен имаше критика чак от парламентарната трибуна, че клатя цялата държава. Аз съм приключила с работата си за държавата на 29 май, когато приключи мандатът на служебното правителство. Аз съм на протестите като гражданин”, допълни бившият говорител на кабинета „Райков”.

Дарения и политическо влияние

По отношение на опита за влияние от страна на други политически сили Ивайло Динев посочи декларацията на ГЕРБ в подкрепа на антиправителствените протести и на студентската окупация. „Ние отвърнахме с декларация против такава подкрепа”, припомни Динев.

Депутатите си тръгнаха, студентите запалиха изкуствената Берлинска стена

Депутатите безпрепятствено напуснаха сградата на Народното събрание, без протестиращите студенти да им пречат по какъвто и да е начин, ...

Той обясни, че студентите нямат списък с дарителите си, защото нямат право да събират лични данни. Не е имало и парични дарения с изключение на 500-те лева, които студентите пожелаха да върнат на дарителя. След като той отказа, парите бяха дарени за лечението на 20-годишната Виктория Христова, нападната на ул. „Пиротска”.

„Не е имало пари, освен 500-те лева. Другото е под формата на храна. Едни граждани бяха събрали във Варна 200-300 лв. и ни попитаха от какво имаме нужда. Ние им казахме, че ни трябват платове и спрейове за протестите и хората дойдоха от Варна да ни ги донесат”, разказа Ивайло Динев.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com