Владимир Чуков: Белгийските служби си противоречат с медиите

3354
Владимир Чуков: Белгийските служби си противоречат с медиите

Белгийските служби си противоречат с медиите. Тази абсолютна каша подсказва, че има доста неща, които трябва да се направят. Това коментира арабистът проф. Владимир Чуков.

"Шокираха ме анализите на някои западни експерти, че има две основни причини за случилото се в Брюксел. Първата причина е свързана с наличието на много информатори на "Ислямска държава по места. Те имат добре подготвена мрежа. Втората основна причина е некомпетентността”, заяви проф. Чуков в ефира на Нова телевизия. Той цитира данни, според които от приблизително около 5000 джихадисти в Европа, само около 2700 са идентифицирани.

Италия задържа заподозрян в подпомагане на атентатите в Брюксел

Специални части на италианската полиция задържаха в южната провинция Салерно алжирец, който е заподозрян в подпомагане на организаторит...

"Проблемът е в липсата на способност на ЕС да направи адекватен анализ и една от причините за това е нежеланието или неспособността да се установи генезиса на проблема. Една от причините да не се прави този анализ е, че една част от европейските лидери са съучастници в този процес”, коментира бившият вътрешен министър Румен Петков.

"След всеки атентат в Европа ние започваме да говорим как трябва да изградим единна полицейска служба и как трябва да засилим обмена на информация, но този процес стихва”, каза още той.

Според Румен Петков също така не е адектватно голямото пускане на информация от страна на органите на реда. "Тук не става дума за информационната завеса, а за информационна хигиена", каза бившият вътрешен министър.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...