Венцислав Ангелов-Чикагото е арестуваният заради атаката срещу банките

35254
Венцислав Ангелов-Чикагото е арестуваният заради атаката срещу банките
Снимка: БГНЕС

Русенецът Венцислав Ангелов - Чикагото бе арестуван по подозрение за участие в атаката срещу българските банки, предаде БГНЕС.

Чикагото бе докаран с качулка на главата и лаптоп през рамо от спецполицаи в русенското следствие. Междувременно от ДАНС оповестиха: Чрез профила си във Фейсбук и чрез клип, качен в YouTube, лицето е публикувало информация, съдържаща злонамерена атака срещу голяма българска банка и призиви за сваляне на валутния борд.

Русенецът е бил арестуван около 16 часа в дома си пред семейството си. Това разказаха близките му, които пристигнаха половин час по-късно пред сградата на полицията. Съпругата на Чикагото бе силно притеснена, а най-големият му син Йордан Бонев, който е и лидер на национално движение "Свобода", каза, че полицаите не са показали заповед за арест и не са обяснили причините.

"Барети нахълтаха в дома, в който живее биологичният ми баща, прибраха го, без абсолютно никакво обяснение. Аз си знам, може би искат да го обвинят, че той разпространява слуха за дестабилизирането на финансовата система, което е абсолютна манипулация, защото тази информация идва от други потребителски фалшиви профили. Абсолютно нищо общо няма Венцислав Ангелов с тази манипулация на кукловодите", заяви пред медиите Бонев.

Пред полицията дойде и сподвижникът на Чикагото Мирослав Станчев, с когото заедно са стартира процедура по основаването на нова пария "Промяна". "Смятам, че тази паника и този призив на вътрешния министър от вчера, ще бъдат използвани за политически цели, защото Венци Ангелов и неговата политическа активност и намеренията му да създаде партия не са удобни на никого от сега съществуващите партии на статуквото", каза Станчев.

Венцислав Ангелов е бивш полицай, който през годините има присъди за контрабанда и данъчни престъпления, арестуван е и за трафик на наркотици. В момента срещу него върви дело в Русенския окръжен съд за участие в международен трафик на дрога.

В ДАНС продължава проверката на опитите за дестабилизиране на банковата система и снемането на обяснения на граждани във връзка с получени съобщения – SMS или имейл, съдържащи невярна негативна информация за състоянието на български банки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com