Венци Мицов за забраната на лечебната марихуана: Политическо говорене и доза лицемерие

5242
Венци Мицов за забраната на лечебната марихуана: Политическо говорене и доза лицемерие
Снимка: БГНЕС

У нас има политическо говорене и доза лицемерие в говоренето срещу вредните неща. Това мнение изрази Венци Мицов, общински съветник в Столичния общински съвет (СОС) от "Глас народен". 

За пример в ефира на bTV той даде строгата забраната за марихуаната, която има лечебен ефект и със затвор се наказват хора, които я използват с лечебна цел. 

Цената на цигарите скоро ще надмине 5 лв.

Цената на най-масовите цигари на път да прескочи психологическата граница от 5 лева. Това поскъпване е само началото – през следв...

Тази седмица стана ясно, че от края на май върху цигарените кутии ще има още по-стряскащи надписи и зловещи снимки. Целта е да се ограничи тютюнопушенето. "Това е европейска директива и ние сме длъжни да синхронизираме законодателството си", заяви социологът Евелина Славчева. По думите й все още няма изследване, което да дава информация дали стряскащите снимки върху кутиите водят до отказ от тютютнопушене. Според нея това е малка стъпка в ограничаването на пушенето. 

Славчева обяви още, че Световната здравна асоциация (СЗО) има препоръка да се ограничи показването на пушещи хора в холивудските филми, защото 37% от пушачите са започнали да пушат под въздействието на филмите. 

Като човек на изкуството, защото аз за малко съм общински съветник, смятам, че намесата в изкуството е фашизъм, коментира още Венци Мицов. Не може чиновници да се намесват в изкуството, смята Мицов относно препоръката във филмите да няма пушещи герои. 

По отношение на стряскащите картинки върху кутиите цигари той смята, че това няма да има кой знае какъв ефект. От смачканите коли по улиците да са намалели катастрофите, попита общинският съветник. По думите му пушенето вече не е модерно.

Свиленградската митница саботирала разследването на контрабанда с цигари

Ръководството на свиленградската митница отказва да съдейства на прокуратурата за разплитане докрай на мегаферата с контрабандни цигари...

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com