Вдигат заплатите на митничарите с около 350 лв.

7260
Вдигат заплатите на митничарите с около 350 лв.
Снимка: БГНЕС

Средно с около 350 лева ще бъдат повишени заплатите на митническите служители. Точната сума ще бъде определена в зависимост от представянето им, но минимално тя ще е 200 лв.

„Това е част от системата от мерки за намаляването на корупцията в сектора", коментира директорът на Агенция „Митници" Ваньо Танов в предаването „Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

В началото на годината Танов коментира, че именно ръстът на заплатите в митниците е едно от средствата за борба с корупцията. През периода 2009 - 2013 година 5 пъти бяха вдигани заплатите в Агенция "Митници". Сега предстои ново увеличаване на заплатите, посочи през януари шефът на митниците.

Митничарите сега вземат подкуп за себе си, не за партии, според Танов

Не мислите ли, че закриването на митница означава, че държавата всъщност не може да се справи с корупцията? На този въпрос шефът на Аге...

Танов заяви, че ако бъдат постигнати заложените стъпки, в рамките на 2 години ръстът на приходите ще бъде 17%, което не е постигано в нито една европейска страна.

Танов коментира още, че няма контрабанда при вноса на горива и в обществото изкуствено се насажда това усещане, а целта е с административни средства да се създадат прегради пред вноса.

„Не е изключено закриването на друго териториално митническо учреждение след това в Свиленград", потвърди той, без да посочва за кое точно става дума. Той обясни, че процесът е свързан със закриване на звена, в които има основно администрация, а освободеният персонал ще бъде „използван и преквалифициран за предизвикателствата, които ни очакват през следващите години".

В началото на януари Танов съобщи, че тече структурна реформа, която цели намаляване на административния и увеличаване на оперативния състав.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com