Василева: Няма значително повишаване на нивата на водните обекти

3947
Василева: Няма значително повишаване на нивата на водните обекти
Снимка: БГНЕС

Не се отчита съществено повишаване на нивата на водните обекти в резултат от валежите. Това каза министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, предаде БГНЕС.

„Валежите не са много като обем - от 5 до 10 литра на кв. метър, в някои райони са малко по-високи количества. Има плавно повишение на нивата, но няма рискови ситуации”, увери Василева.

Тя коментира и ОП „Околна среда” (ОПОС) 2007-2013 г., като заяви, че целта е оползотворяване в максимална степен. „Нещата са динамични и към настоящия момент отчитаме добри резултати по програмата. Успяхме да компенсираме забавянето и да постигнем сериозен и съществен напредък”, похвали се екоминистърът.

Василева заяви, че 8 проекта по ОПОС за ВиК сектора ще продължат да се изпълняват по фазиране, при които е имало забавяне в сроковете. „Очакваме още 6 проекта да приключат до края на тази година. В сектор отпадъци има риск за един проект за регион Бяла-Русенско. Очаква се да приключат още 4 проекта за отпадъци, с което ще се изпълнят изцяло плановете”, каза тя.

Василева уточни, че в някои райони с ремонтирана ВиК мрежа на места загубите на вода са намалели от 60 на 35%. „Това носи полза, защото се отразява пряко върху икономическото състояние на ВиК оператора и върху сметките на хората”, добави министърът на околната среда и водите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com