Валежите през тази нощ са били най-интензивни в Шабла

18507
Валежите през тази нощ са били най-интензивни в Шабла
Снимка: БГНЕС

Североизточна България бедства след пороите. През последните 9 часа най-голямо количество валежи е паднало в Шабла – 115 л/кв.м; Добрич – 91 л/кв.м; Калиакра – 83 – л/кв.м; Варна – 31 кв.м; Велико Търново – 20 л.кв.м, предаде БГНЕС. Валежите продължават и днес.

Сложна е обстановка в Добричко. Екипи на противопожарната служба, полицията и Гражданска защита работят от рано сутринта, съобщи пред бТВ областният управител Недко Марчев. Затворени са пътищата към Варна и Албена.

Повече от 12 часа в Добричко вали пороен дъжд. Има скъсани електро и водопроводи. Има предположения за един удавен човек. От полицията не дават подробности, защото не могат да стигнат до мястото на трагедията. Затворени са пътища, сред които Добрич-Варна, Добрич-Балчик, Албена-Балчик, Албена-Варна. Язовирът в село Плачидол е прелял. На 5-ти километър от града мостът също е залят с вода. Има много сигнали за наводнени къщи, мазета и улици, уточнява БНР. На места нарочно се спира токът, за да може да се помогне на хората. От КАТ и Пътно управление са на мнение, че нито една кола няма да излезе от града докато обстановката не се нормализира.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com