В Централна и Източна България все още ще има валежи в процес на спиране

2014
В Централна и Източна България все още ще има валежи в процес на спиране
Снимка: Pixabay

В Централна и Източна България все още ще има валежи в процес на спиране. Ще духа слаб западен вятър. Минималните температури ще са между 6° и 11°, малко по-ниски на места по високите полета на Западна България.

Днес над западната половина от страната ще се установи слънчево време. Над Източна България облачността ще е променлива, често значителна, в следобедните часове на отделни места ще превали краткотрайно, в североизточните райони е възможно и да прегърми. Вечерта валежите ще спрат, а облачността и там ще се разкъса. Ще продължи да духа слаб западен вятър, който вечерта ще стихне. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 18° и 23°.

Слънцето се завръща във вторник

През нощта от запад облачността ще се разкъсва и намалява. В Централна и Източна България все още ще има валежи в процес на спиране. Ще...

Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Георги Цеков от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН).

Над Черноморието облачността ще е променлива, често – значителна и след обяд на места главно по северното крайбрежие краткотрайно ще превали. Ще духа слаб западен вятър. Максималните температури ще са между 16° и 19°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. Температурата на морската вода е 10-12°. Над планините в Западна България ще бъде предимно слънчево, докато в Източна облачността ще е по-често значителна, в следобедните часове с краткотрайни валежи от дъжд. Ще духа умерен, по билата и силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра – около 6°.

Атмосферното налягане ще се повиши, ще остане малко по-ниско от средното за месеца. В сряда ще бъде слънчево и почти тихо. Дневните температури ще се повишат с още 3-4 градуса. В четвъртък ще преобладава слънчево време, за кратко вятърът ще е от юг, дневните температури ще достигнат 22° – 27°.

По-късно през деня вятърът ще започне да се ориентира от северозапад и с него ще проникне малко по-хладен въздух. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, на места до вечерта и през нощта срещу петък ще превали и прегърми. В петък ще духа до умерен запад-северозападен вятър и ще бъде малко по-хладно, но по-често слънчево.

На много места ще превалява дъжд, температурите още малко ще се понижат

Днес над страната ще преобладава облачно време. На много места, с прекъсвания ще превалява дъжд. По-значителни по количество ще са вале...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com