Удвоихме сумата за справяне с щетите от наводнения

15967
Удвоихме сумата за справяне с щетите от наводнения
Снимка: БГНЕС

След като кабинетът на Пламен Орешарски отпусна 28 млн. лева за пострадалите от наводненията през това лято, сега и служебното правителство отдели приблизително толкова отново за преодоляване на последствията от природните бедствия в периода юни-септември.

Общата сума възлиза на 26 580 640 лв. и ще се похарчи за изпълнението на проекти и дейности за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия. На общините ще бъдат преведени 21 733 543 лв., а останалите средства са за министерствата на вътрешните работи, на здравеопазването, на отбраната, на образованието и науката, на регионалното развитие, на транспорта, информационните технологии и съобщенията и по бюджета на Министерския съвет за областните управители.

Удължиха срока за получаване на помощ в "Аспарухово"

До 14 октомври е крайният срок, в който пострадали от наводнението във варненския квартал "Аспарухово" могат да получат помо - парична ...

Основното предназначение на одобрените разходи е за дейности, извършени от сили на Единната спасителна система при овладяване на обстановката в резултат от вредното въздействие на водите на територията на засегнатите общини и за възстановяване на сгради и инфраструктурни обекти. Възстановителна помощ е предоставена за укрепването или премахването на жилищни сгради, станали опасни и негодни за обитаване в резултат от наводнение или земетресение.

България подаде и молба за помощ от ЕС заради наводненията, но засега не е ясно колко пари ще ни бъдат отпуснати. Преди месец българският евродепутат Момчил Неков сподели, че е отправил запитване към служебното правителство как върви кореспонденцията по въпроса, но не е получил адекватен отговор. Оттогава няма нова информация по въпроса.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com