Удариха престъпна група, правила фалшиви паспорти на мигранти

5568
Удариха престъпна група, правила фалшиви паспорти на мигранти
Снимка: Getty Images/Guliver

Спецполицаи удариха престъпна група за изготвяне на фалшиви паспорти и прибраха петима от участниците в бандата.

Специализираната акция на ГДБОП е проведена в петък, 26 ноември. Специализираната прокуратура вече е повдигнала обвинения срещу петима участници в организираната престъпна група, създадена с цел документни престъпления, в т.ч. подправяне и изготвяне на неистински лични документи на преминаващи през България нелегални мигранти.

Участниците в групата, на възраст от 22 до 57 години, са задържани в София и Велико Търново. Повдигнати са им обвинения за участие в организирана престъпна група по чл. 321 от НК и за документни престъпления по чл. 308 от НК.

От МВР информират, че според събраните до момента доказателства, групата е действала от ноември миналата година на територията на София, Велико Търново и Павликени. Членовете на престъпната група са подправяли, изготвяли и държали с цел продажба фалшифицирани лични карти, международни паспорти, свидетелства за правоуправление, баджове и други удостоверителни знаци. При извършените претърсвания и изземвания в помещения и автомобили на участниците са открити подправени документи и на лица с арабски имена, намерени са и наркотици.

Иззета е и униформа, която наподобява полицейска, ще се установява за какво е използвана тя. С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на петимата участници в групата е наложено прокурорско задържане до 72 часа.

Утре от Специализирания наказателен съд ще бъде поискано налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража” за всеки от тях.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество